Ivana Žigon

Nakon teške dijagnoze desilo se čudo: Ivana Žigon iskreno o borbi za život

Autor:

20.05.2024 20:07

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Borba Ivane Žigon za život, a potom i za potomstvo nije bila laka



Kada je odlučila da krene stopama poznatih roditelja, ćerka Jelene i Steve Žigona nije ni slutila da će već prilikom prvog pojavljivanja na javnoj sceni osvojiti srca publike. 

M.P./ATA Images

 

Ipak, na vrhuncu karijere usledila je velika borba Ivane Žigon sa opakom bolešću. Njoj je, naime, pre 27 godina dijagnostikovan rak dojke, nakon čega joj je ista odstranjena. 

Pročitajte I danas prođe jeza telom - Kada su spuštali sanduk sa majčinim telom, Ivana Žigon je u grob stavila jedno

- Nakon lečenja, danas sam apsolutno druga Ivana. Idem životom koji je trenutan, naučile su me teške okolnosti da ne zavisi sve od nas i da nismo toliko bitni.

Za mene je taj put imao trajne vrednosti - otkrila je svojevremeno glumica. 

Borba Ivane Žigon nije bila laka, međutim, ona je nakon lečenja donela hrabru odluku da se ostvari u ulozi majke. 

- Tada sam imala 38 godina i prošao je dug period od terapije, a lekari nisu mislili da je to moguće posle tolikih terapija. Bio je veliki rizik i to se dogodilo pre 18 godina, nisam tada imala nikakvu dilemu.

Sada imam i četiri unuke. Mi smo porodica. Nisu mene roditelji stigli da maze, jedna škola, muzička škola, druga škola. Nisu me roditelji previše mazili, jer sam od malena imala previše obaveza - otkrila je u emisiji "Balkanskom ulicom."

Pročitajte Emocije je vešto krila - Ovaj poznati muzičar bio je dečko Ivane Žigon (foto)

Podsećanja radi, Ivana Žigon bila je u braku sa 11 godina mlađim muškarcem koji je svoj život zavetovao Bogu. Ipak, nakon što ju je upoznao, Grigorij Brković napustio je monaški život i manastir „Prohor Pčinjski“.

Na Vidovdan, 2006. godine, uplovili su u brak u kome su dobili sina Stevu. Pet godina kasnije bračni partneri odlučili su da se raziđu, ali su zarad sreće naslednika ostali u dobrim odnosima. 

- Iako smo se Grigorije i ja rastali pre nekoliko godina, mi smo, zahvaljujući sinu, i dalje porodica. Griša je sve bolji otac. Sada ima svoj teniski klub u Vinči i Stevo tamo uživa sa puno omladine.

Perfektan je u svemu čemu ga je otac naučio, od fudbala do šaha. Polako se navikavam na ulogu majke iz drugog plana, tata je u ovim godinama najvažniji - rekla je svojevremeno glumica za Gloriju

Komentari. (0)

Loading