Slavica Rokvić

Bašta Slavice Rokvić usred Banovog brda ima cveće koje nema ni u najskupljim cvećarama, paradajz, cvekla, brokoli kao sa slike (foto)

Autor:

27.05.2024 17:37

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Bašta Slavice Rokvić usred Banovog brda prava je oaza sreće



Neki ljudi imaju milione, ali od svoje kuće nikada ne mogu da naprave dom. To sigurno nije Slavica Rokvić, koja je od porodične kuće na Košutnjaku napravila pravu oazu sreće. 

Bašta Slavice Rokvić primer je da iako ste okruženi zgradama i živite u Beogradu, možete stvoriti sve što poželite, samo ako imate volje. 

Instagram/rokvic.slavica

 

Slavica i prerano preminuli Marinko Rokvić, koji su zajedno proveli idiličnih 36 godina, najradije su boravili u brižljivo uređenom dvorištu, prepunom zelenila i cveća.

Slavica je jedan deo izdvojila za baštu koju sama obrađuje i u kojoj svake godine sadi krastavac, paradajz, cveklu, brokoli i razno začinsko bilje.

- Danas je naša bašta kao pravo organsko domaćinstvo čarobnim štapićem otvorilo svoju kapiju i primilo u malo carstvo nove rasadne biljčice.

Pročitajte Porodicu Rokvić zadesila nova tragedija, Nikola jedva na nogama - Brate moj, koliko si brinuo o meni, koliko si me naučio životu

Paradajz, krastavac, cveklu, kelj, brokoli, mirođiju, rukolu, peršun, celer, blitvu, ren, đumbir, matičnjak, žalfiju, kamilicu, nanu, smilje, bosiljak, steviju, ehinaceu, kantarion, pelin... Malo li je?

Ali taj štapić nije mogao sve sam da posadi. Pružajući ruku prirodi ona nam višestruko vraća - samo je jedna od Instagram objava Slavice Rokvić.

Bašta Slavice Rokvić ne viđa se često

Nakon smrti pevača domaćinstvo je potpuno preuzela na sebe, a raj na Banovom brdu, koji su pažljivo gradili, nastavio je da blista istim sjajem.

Instagram/rokvic.slavica

 

Slavica je osim organskog povrća i voća sadila i začinsko bilje i ukrasno cveće.

Međutim, ni dekoraciju u rajskom vrtu nije prepustila slučaju, pa je Marinkova udovica kućicu za ptice i ukrasne korpice sama pravila.

Celo dvorište je okruženo tujama, dok je padina rešena stepenicama, dobro nivelisanim platoima i nosećim kamenim zidovima, čiji dizajn i raspored ostavljaju prostor za uživanje.

U bašti raste mnogo ukrasnog bilja, a najlepše su stražarnice u kamenim saksijama u obliku žabe ili školjke.

Posebno mesto u njihovom dvorištu zauzima ljubičasti klematis, prelepa puzavica koja štiti od pogleda i najlepši je ukras.

Instagram/rokvic.slavica

 

Prethodno je porodica Rokvić živela u dupleksu na Novom Beogradu, koji su prodali i kupili dva manja stana u istom kraju.

U njima danas žive njihovi sinovi Marko Nikola sa porodicama.

S obzirom na to da je Slavica vrsna domaćica, u njihovoj kuhinji skoro svakodnevno su se pripremale ukusne đakonije od svežeg voća i povrća, uvek poslužene u s mnogo ukusa izabranim tanjirima i šoljicama.

Prelepo, zar ne?

Komentari. (1)

Loading
Gv

28.05.2024 05:56

Prava Srbska porodica. Svi na okupu vredni pošteni ljudi.