Rafael Nadal

Kraj posle 28 godina? Odluka Rafaela Nadala iznenadila, supruga Ćiska u suzama (video)

Autor:

28.05.2024 15:48

Foto: Joe Toth/Getty Images

Foto: Joe Toth/Getty Images

Odluka Rafaela Nadala iznenadila, posle 25 godina rekao je kraj



Nakon teškog poraza od Aleksandra Zvereva, iznenadna odluka Rafaela Nadala rastužila je ljubitelje belog sporta. 

Photo by Cameron Spencer/Getty Images

 

Rafa je sa samo 12 godina počeo da trenira, dva leta proveo je u teniskom kampu Nika Boletijerija da bi u maju 2001. pobedio osvajača grend slem turnira Peta Keša u egzibicionom meču na šljaci.

Pročitajte Antologijski trenutak - Nadal više ne krije šta misli o Đokoviću

Uspesi su se nizali jedan za drugim, a španski teniser je sa samo 16 godina dospeo na listu Top 50 najboljih tenisera sveta.

Posle 25 godina blistave karijere objavio je da se bliži vreme penzije, a odluka Rafaela Nadala, kao i govor koji je održao nakon poraza na krcatom stadionu "Filip Šatrije", rasplakala je navijače, ali i njegovu lepu suprugu Ćisku koja je čvrsto grlila sina. 

- Teško je za mene uopšte da pričam u ovom trenutku jer bi ovo mogao da bude poslednji put da igram ovde. Nisam potpuno siguran u to, možda jeste.

Publika je bila fantastična otkako sam došao. Specijalan trenutak za mene da osetim ljubav na mestu koje najviše volim. Teško mi je da kažem šta je sledeće. 

Veliki procenat je šanse da se neću vratiti ovde. Mnogo se bolje osećam nego pre dva meseca. Uživao sam ovde sa porodicom.

Možda i za dva meseca bude dosta, ali nemam još taj osećaj, želim svakako da se vratim za Olimpijske igre ovde na ovaj teren.

To me motiviše, to će biti jedna nova šansa i nadam se da ću biti spreman za to - kazao je Rafa posle poraza.

 

 

Odluka Rafaela Nadala da okači reket o klin je definitivna, a teniser će nakon penzionisanja sve slobodno vreme posvetiti članovima porodice koji su mu tokom godina pružali najveću podršku.

Komentari. (0)

Loading