Radoš Bajić

Ovako je Radoš Bajić izgledao u mladosti, malo ko bi ga prepoznao

Autor:

01.06.2024 20:03

Foto: Antonio Ahel / ATAImages

Foto: Antonio Ahel / ATAImages

Izgled Radoša Bajića u mladosti



Glumac koji je brojnim ulogama oplemenio srpsko glumište podelio je staru fotografiju koja jasno pokazuje koliko se izgled Radoša Bajića promenio tokom godina.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Istaknuti umetnik rođen je 24. septembra 1953, u selu Medveđa blizu Trstenika. Roditelji Miloš i Vera trudili su se da mu obezbede bezbrižno detinjstvo i nauče ga pravim vrednostima. 

Odrastanje u skladnoj porodici budilo je njegovo interesovanje za muziku, pa je nakon završene osnovne Radoš upisao srednju muzičku školu u Nišu. Ipak, ljubav prema glumi bila je jača. 

Godine 1976, diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti, pod mentorstvom profesorke Ognjenke Milićević, postavljajući čvrste temelje za svoju buduću karijeru.

„Baš kao i hiljade mladih koji dolaze u glavni grad na studije, u Beogradu sam čuvenom kaldrmom Balkanske ulice došao do Zelenog venca i natrapao do znamenite Knez Mihailove.

Pročitajte Prvi ček je stigao - Radoš Bajić otkrio kolika su mu mesečna primanja, bićete iznenađeni

Zadivljeno sam blenuo u fasade i u ljude koji su svako svojim poslom žurili i prolazili pored mene. Nikog nisam poznavao, niti je ko znao ko sam ja.

U prestonici Srbije i nekadašnje velike Jugoslavije nisam imao nijednog rođaka. Za vreme prijemnog ispita, u stan koji je iznajmljivao nedaleko od Akademije, primio me je divni čovek i glumac Aljoša Vučković.

Sreli smo se u čuvenoj kafani „Kolarac“, iznad koje su bilе slušaonice Akademije, koja je u to vreme bila stecište pesnika, pisaca, slikara, glumaca i ostalih boema.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Mlad i zelen, tu ću prvi put u životu videti legende poput Mome Kapora, Vidosava Stevanovića, Radomira Andrića, Milovana Vitezovića, Milisava Savića, Ljubivoja Ršumovića, Dragana Nikolića i druge, koji su tada bili u prvom naboju i naletu svog talenta i stvaralaštva.

Kad su konobari na fajrontu krenuli da skidaju čaršave sa stolova i da prevrću stolice, Aljoša je shvatio da nemam gde da konačim i pozvao me da prespavam kod njega. 

Od 508 kandidata, koji su te 1972. godine želeli da postanu glumci, primljeno je nas trinaestoro: Bogdan Diklić, Ljiljana Stjepanović, Snežana Savić, Lazar Ristovski, Zlata Petković, Srđan Dedić, Gordana Pavlov, Ivan Klemenc, Slavoljub Fišeković, Milorad Jekić, Tanja Popović, Gordana Kosanović i ja", napisao je glumac na Instagramu. 

Izgled Radoša Bajića menjao se tokom godina, a sudeći po fotografiji koju možete pogledati OVDE, glumac je u mladosti bio ozbiljan frajer. 

Komentari. (0)

Loading