Tanja Bošković

Legendarna glumica progovorila o siromaštvu i životu u teškim uslovima: Svu sam snagu potrošila

Autor:

01.06.2024 16:03

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Životna priča Tanje Bošković nikoga ne ostavlja ravnodušnim



Životna priča Tanje Bošković vredna je filmskog platna jer je prožeta prelepim ali i veoma teškim trenucima koje je glumica stoički podnosila.

U više navrata govorila je o svim nedaćama sa kojim se susrela, a svojevremeno je pričala o periodu života kada se suočila sa glađu, kao i da „preživljava siromaštvo”.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Ja sam neustrašiva zato što sam stara. Zato što mi više ništa ne zavisi ni od koga. Ja mogu da živim bez struje, sa šačicom hrane.

Dobre sam građe, materijala i mogu da preživim. Preživela sam bombardovanje, preživela sam glad, preživljavam siromaštvo. Sve sam preživela i i dalje imam snagu. Nemam više onako jako mišiće.

I nisam više onako glasna, prosto zato jer je postalo moda da se govori glasno, nesuvislo i krajnje nekorisno za čitav moj narod - rekla je Tanja Bošković jednom prilikom u emisiji „Među nama” i dodala:

- Umorila sam se. Ja sam sve svoje bitke izvojevala. Sve sam ih platila živom džigericom. Svu sam snagu potrošila. Bila sam glasna, bezobrazna, glupa i sve što treba.

Pročitajte O ovome su ćutali godinama - Evo zbog čega je Tanja Bošković napustila seriju „Srećni ljudi”

I onda je došao jedan dan. Rekla sam neću više. Treba da pružimo nekim drugim ljudima da biju svoje bitke. Zalaganjem celog bića za bolje drugog, mi ćemo postati bolji - rekla je ona.

Dramska umetnica je jednom prilikom iskreno otkrila da nikada nije štedela novac, već je ulagala u druge stvari i svoju decu.

- Para nikad nisam imala, pa ko je video bogatog glumca, sem ako je trgovac. Nisam bogata i nikad se nisam bavila da to budem, ali sam bogata u potpuno drugom smislu.

Žena sam koja troškari, volim da recimo napravim terasu, volim lepotu i sve što sam zaradila uložila sam i dala.

Mirko Tabašević

 

Odgajila sam svoju decu, putovali su po belom svetu, vrlo sam bogata u tom smislu. A pare nisam sakupljala za crne dane nikada, niti mi trebaju za tako nešto - ispričala je u emisiji „Balkanskom ulicom”.

Životna priča Tanje Bošković mnogima treba da bude motivacija da kad god se nađu u nekom problemu ili nedaći, budu svesni da će i to loše proći. I da ih posle toga čekaju samo lepši trenuci.

Baš time se vodila i čuvena glumica koja je sve svoje brige i muke sakrivala iza širokog osmeha koji, od kada se pojavila na javnoj sceni, krasi njeno lice.

 

Komentari. (0)

Loading