Stefan Milenković

Stefan Milenković je zbog greške lekara proživeo agoniju, životna borba trajala je godinu dana

Autor:

31.05.2024 21:15

Foto: Jakov Simović

Foto: Jakov Simović

Ispovest Stefana Milenkovića nikoga ne ostavlja ravnodušnim, o svemu je dugo ćutao



Stefan Milenković, naš najpoznatiji violinista, razlog je zbog koga su mnogi zavoleli klasičnu muziku. Svetski poznati umetnik sa samo tri godine uzeo je violinu u ruke, da bi kasnije postao virtuoz na ovom instrumentu.

Iako je njegova karijera dostigla neverovatne visine, o privatnom životu muzičara ne zna se mnogo, pa je tako ispovest Stefana Milenkovića duboko ganula mnoge.

Jakov Simović

 

- Sa trideset godina imao sam ogroman problem sa kičmom. Proveo sam šest meseci ležeći na leđima. 

Nisam mogao da stojim, otkazao sam sve koncerte, razvio se strašan stres, anksioznost, prvi put sam osetio depresiju, kao da vas prekrije ćebe - rekao je Stefan u intervjuu za „Nedeljnik“ i istakao da je u pitanju bila lekarska greška.

- To se desilo početkom jula 2006. I trajalo je godinu dana. Otišao sam u bolnicu gde su napravili medicinsku grešku. Osiguranje nije htelo da to pokrije. Taj oporavak i vraćanje u život posle operacije bili su teški - ispričao je Stefan svojevremeno.

- Od nekoga ko je fizički bio veoma aktivan stigao sam u stanje u kome sam se jedva kretao - otkrio je Stefan koji je danas porodičan čovek, ali je bilo perioda kada je bio usamljen.

Pročitajte Ispovest Stefana Milenković - Skačem s padobranom iz aviona, ali bojim se merdevina

- Na putu skoro svaki dan, u nekom drugom hotelu, kada se završi halabuka posle koncerta, na kraju - ništa. Sam si. Gledaš da odspavaš nešto jer krećeš u pet ujutru.

Ostane neka praznina, nemaš više energije da ideš u sledeći grad, na sledeći koncert. Sad imam porodicu i dom u Novom Sadu. To je neprocenjivo. Imam tu bazu iz koje idem negde na dva-tri dana - izjavio je Milenković.

Dalibor Danilović

 

Sa suprugom Goricom upoznao se u Banjaluci, gde je gostovao tokom turneje s Edinom Karomazovim.

- Ona je studirala gitaru, znala Edina, pozdravili su se u garderobi i odmah me je privukla. Nakon koncerta organizovali su u moju čast ples i doveli mi damu koja je neki tango šampion - ispričao je Stefan.

- Ali je ta divna i jadna devojka plesala sportski tango i nikako nam nije išlo, pa sam iskoristio priliku da celo veče plešem s Goricom - zaključio je violinista.

Komentari. (0)

Loading