Neda Ukraden

Iako ima sve, Neda Ukraden samo ovu želju nije ostvarila

Autor:

18.06.2024 20:41

Foto: Zorana Mandić/ATAImages

Foto: Zorana Mandić/ATAImages

Neda Ukraden na Evroviziji takmičila se samo jednom



Neda Ukraden želela je žarko da se takmiči na Evroviziji sa svojom pesmom i predstavlja tadašnju državu, ali u tome nije uspela.

Pevačica poreklom iz Imotskog dvaput je pokušala da se plasira na prestižno takmičenje, a ta misija joj je uspela 1981. godine. Ali ipak ne u ulozi koju je priželjkivala.

Andreja Damnjanović

 

Naime, ona je na Jugoviziji 1969. predstavila pesmu "Dilema", s kojom je osvojila 11. mesto.

Sedamnaest godina kasnije takmičila se s velikim hitom "Šaj, rode, šaj". Iako je uz Lepu Brenu bila glavni favorit, pobedu je odnela Doris Dragović sa pesmom "Željo moja".

Ipak, Neda je osamdesetih godina prošlog veka uspela da ostvari svoju želju i ode na popularni muzički spektakl koji se te godine održavao u Irskoj. 

Neda Ukraden na Evroviziji takmičila se sa ovom numerom

Neda Ukraden na Evroviziji je 1981. godine zajedno sa Jadrankom Stojaković i Ismetom Krvavac bila prateći vokal Seidu Memiću Vajti u pesmi "Lejla".

- To iskustvo, taj odlazak u Dablin je bilo nešto najlepše što mi se dogodilo što se tiče inostranstva. Mi smo bile rasterećene, divno smo se družile.

Nas tri spavale smo u istoj sobi, provodile smo divno vreme, Irska je bila božanstvena. To je bilo vreme jedne drugačije Evrovizije.

Pročitajte Nema laži, nema prevare - Neda Ukraden pokazala kako zaista izgleda telo žene u 73. godini (foto)

Sada je Evrovizija, čini mi se, više globalni geopolitički, strateški više nego muzički događaj. Zaista sećam se toga sa velikom dozom radosti, nostalgije i stvarno su to bila neka druga vremena - kazala je za Radio M.

Razmišljala je i kasnijih godina da li da se ponovo oproba na državnim takmičenjima za izbor za pesmu Evrovizije, ali nikada nije naišla adekvatna numera kojom bi predstavlja zemlju. 

Kako je i sama istakla, postoji žal za time što nije uspela u svojoj ideji i zamisli, ali ipak nikada zbog toga nije očajavala.

Iako nije u potpunosti ostvarila svoj veliki san, Ukradenova je blistala na čuvenoj evrovizijskoj sceni, a vi u nastavku možete i poslušati i pogledati nastup star 43 godine.

Komentari. (0)

Loading