Kristijano Ronaldo

Lekari su Ronaldu sa samo 15 godina saopštili tešku dijagnozu, usledila je operacija na srcu

Autor:

18.06.2024 22:02

Foto: Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images

Foto: Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images

Ronaldo je samo 15 godina morao na operaciju



Portugalija je večeras odmerila snage sa Češkom na Evropskom prvenstvu u fudbalu, a jedan od glavnih aktera meča je Kristijano Ronaldo

Iako se čini da o njemu svet skoro sve zna, i dalje se mogu pronaći neke zanimljive činjenice pred kojima mnogi ostanu nemi. 

Photo by Carlos Rodrigues/Getty Images

 

Jedna od njih je i da je legenda fudbala sa samo 15 godina morao na operaciju srca. Da nije otišao, njegova karijera ne bi ni postojala. 

Naime, Ronaldo je sa 15 godina bio podvrgnut laserskoj operaciji srca, jer je imao problem koji je mogao da ga udalji od fudbala. Srećom, operacija je protekla u najboljem redu, a godine koje su usledile pokazale su da je urađena prava stvar. 

Pročitajte Aleksandar Mitrović oženio se najlepšom od svih, starija je od njega i ćerka ovog poznatog sportiste

Informaciju da je zbog aritmija morao na operaciju otkrila je njegova majka. 

- Čini mi se da je Kristijanu ta intervencija omogućila da bude mnogo brži nego što je bio - rekla je Dolores Aveiro pre skoro deset godina za "San".

- Srce mu je radilo ubrzanim ritmom i lekari su nam preporučili lasersku intervenciju - rekla je Aveiro i dodala da je on nekoliko dana nakon operacije bez problema mogao da trči i nastavi da trenira u podmlatku Sportinga iz Lisabona.

Yasser Bakhsh / Getty Images

 

Ovaj magazin tada je pisao koliko je važno da svaki fudbaler odradi detaljne lekarske preglede, jer su zbog neotkrivenih srčanih mana na terenu umrli bivši igrač Mančester Sitija, Vivijen Foe, fudbaler Sevilje Antonio Puerta, kao i član Benfike Mikloš Feher.

Komentari. (0)

Loading