Milijana Jović

Luka Jović je heroj nacije, a sestra njegova heroina, upoznajte Milijanu, pobedila je opaku bolest

Autor:

20.06.2024 17:31

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Sestra Luke Jovića preživela je pakao veoma mala, danas je bratu najveća podrška



Heroj današnjeg dana i čitave Srbije svakako je Luka Jović koji je u poslednjoj sekundi postigao prelep gol i ostavio našu reprezentaciju u borbi za prolazak grupne faze na Evropskom prvenstvu.

Ipak, u njegovoj porodici postoji jedna posebna heroina, a to je sestra Luke Jovića, Milijana, koja se suočila sa opakom bolešću veoma mlada.

Denis Doyle/Getty Images

 

Uz pomoć velike podrške porodice uspela je da pobedi leukemiju i ponovo stane na svoje noge.

Majka našeg uspešnog fubalera Svetlana, pričala je u emisiji "Majke šampioni" da je njen sin naglo sazreo kada se Milijana razbolela.

- Luka je bio dosta mali ali mislim da je mogao da shvati težinu situacije kada je njegova sestra bila bolesna. Video je da je nema kod kuće, da je izgubila kosu, znao je da je u bolnici.

Verujem da je taj period uticao na to da brže odraste i sazri kao ličnost. On je dobio dodatnu snagu nakon tog perioda i želju da uspe i napravi veliku karijeru - opisala je Lukina majka period tokom kojeg se njegova sestra Milijana borila sa leukemijom.

Sestra Luke Jovića danas je bezbrižna i zdrava

I sam Luka je u razgovoru za strane medije govorio o teškim situacijama koje su mu promenile život, o bolesti rođene sestre i želje da jednog dana i on bude pobednik baš kao i ona, koja je, srećom, uspela da pobedi leukemiju.

- Ne govorim mnogo o ovome, ali kada sam imao 9 ili 10 godina, starija sesta je bila ozbiljno bolesna. To je bio momenat koji je obeležio naše živote. Doktori su otkrili da ima leukemiju. Bila je jako dugo u bolnici.

Mama je prestala da se bavi vođenjem marketa kako bi brinula o njoj. Tokom cele godine, porodica je bila razdvojena. Živeo sam sa tatom i dedom, išao u "Zvezdu", dok je mama bila uz sestru.

Instagram @milla_jovic

 

Bilo je to teško vreme, ali ono čega se najviše sećam je osećaj odlaska kući u Batar posle utakmica sa Zvezdom - rekao je, a potom se prisetio jednog posebnog dana:

- Jednog dana, dok me je tata vozio kući sa treninga, stao je i pokupio ujaka i rođaka. Nisam znao šta se dešava, ali onda sam shvatio da imamo veliko slavlje.

Otišli smo kući i sestra je imala papirnu kapu koja je ličila na rođendansku. Rekli su joj da je izlečena!

Pročitajte Kao grom iz vedra neba, mediji bruje - Luka Jović spakovao kofere

I taj nestvaran osećaj se teško može opisati, kad znaš da je sve u redu, jer smo svi bili prestravljeni jako dugo. Kada je moja sestra pobedila bolest, to mi je dalo želju za uspehom. Hteo sam da pobedim kao ona.

Rođena sestra Luke Jovića danas živi život kao svaka mlada i zdrava devojka.

Odlučila je da napusti rodni Batar, nedaleko od Bijeljine i preseli se u Beograd gde je studirala a nedavno i udala te promenila prezime u Pavlović.

 

Milijana uživa u čarima velikog grada, a veoma često posećuje Luku. Ona obožava da odlazi kod brata u Madrid, gde on živi sa verenicom Sofijom Milošević i sinovima Aleksejem i Teodorom.

Instagram @milla_jovic

 

 

 

Komentari. (0)

Loading