Novak Đoković

Jedan je Novak Đoković! Samo 20 dana posle operacije otkrio najlepše vesti

Autor:

22.06.2024 16:26

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Novak Đoković na treningu pokazao da je povreda prošlost



Svi smo zanemeli pred prizorom sa Rolan Garosa, kada je najbolji teniser svih vremena zadobio povredu meniskusa.

Magnetna rezonanca pokazala je da je operacija neizbežna, te je u najkraćem roku zahvat odrađen, a danas je Novak Đoković na treningu ponovo, priprema se za nove pobede.

Profimedia

 

Navijači i fanovi širom sveta zabrinuli su se da li će teniski broj 3 trenutno uspeti da se oporavi i pripremi pred letnje Olimpijske igre, koje se ove godine održavaju u Parizu.

Ni lekari nisu bili optimistični kada je reč o Novakovom oporavku jer sve zavisi od organizma, ali on je još jednom pokazao zašto je šampion.

Nepunih mesec dana od teške povrede on je ponovo na terenu i postepeno pojačava treninge kako bi krajem jula ponovo zablistao u francuskoj prestonici, gde je nedavno morao da odustane od učešća na gren slemu.

Novak Đoković na treningu vredno se priprema

Teniser je podelio snimak iz toplijih krajeva kako je počeo sa pripremama uz zanimljiv opis: "Moj tenis, mnogo mi je nedostajao. Napredujemo iz dana u dan."

Ovaj video zapis naišao je na oduševljenje javnosti, a u komentarima su se mogli pronaći samo oni tipa da Novak Đoković na treningu još jednom pokazuje zašto je najbolji svih vremena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Teniski stručnjaci tvrde da je ovo jedan od najbržih oporavaka posle teške povrede ikada zabeležen u svetu sporta, a da je dokaz da je uz veliku volju kakvu Đoković ima sve moguće.

Pročitajte Iako je Jelena u neobičnoj haljini bila tu, sinoć su Beograđani gledali u Novaka, ovo je razlog

I dok mu mnogi prognoziraju da će uskoro otići u penziju, čini se da naš Nole nema takve ambicije, naprotiv, sada mu je najveća želja da osvoji samo to jedno olimpijsko zlato koje mu nedostaje.

A posle? Posle toga će ispisivati neku novu tenisku i sportsku istoriju, obarajući sve moguće rekorde koji će se pred njim naći. 

Povreda meniskusa je sada već davna prošlost i samo lekcija više u profesionalnom smislu.

Komentari. (0)

Loading