Bojan Maljević

Posle toliko godina Bojana Maljević otkriva: Otvorena vrata nastala su jer je moj otac želeo da promoviše proizvod koji je proizvodio

Autor:

23.06.2024 17:52

Foto: ata images/ antonio ahel

Foto: ata images/ antonio ahel

Otac Bojane Maljević kreator je jedne kultne serije



Otac Bojane Maljević Bojan jedan je od najcenjenijih producenata stare Jugoslavije koji je iza sebe ostavio brojna kultna dela.

Ipak, njegova "lična karta" je zasigurno serija "Otvorena vrata", koja se emitovala sredinom devedesetih godina prošlog veka.

Boško Karanović

 

Priča o savremenoj građanskoj porodici u Beogradu tokom devedesetih donela nam je bezbroj interesantnih likova poput umetnice Cakane (Vesna Trivalić), njenog smotanog muža (Milan Gutović), njihovog sina hipohondra (Nikola Đuričko) i politički osvešćene i za svoje godine možda pomalo preozbiljne ćerke (Sofija Jović).

U "Otvorenim vratima" značajnu ulogu ostvarila je i Bojana, koja je tumačila Anu Anđelić, ćerku Katarininog brata (Bogdan Diklić).

Otac Bojane Maljević ovo je želeo da postigne serijom

Bojana je pre nekoliko dana gostovala u emisiji „U krugu porodice“, na Insajder televiziji, i tom prilikom otkrila šta je bio jedan od pokretača „Otvorenih vrata“.

- "Otvorena vrata" su pre svega kreirali Miloš Radović i tada studentkinja Biljana Srbljanović po narudžbini našeg oca, koji je hteo da napravi porodičnu seriju, komediju koja za cilj ima…

Mogu da pričam o tome na taj način jer je prošlo mnogo godina – da promoviše vrata koja je proizvodio - počela je Bojana, koja je u emisiji „U krugu porodice“ gostovala sa svojom sestrom Anom Maljević.

Pročitajte Brak je pukao nakon 20 godina - Bivši muž Bojane Maljević je ovaj poznati umetnik

Objasnila je da su to bila „one touch lock vrata“, koja se više ne proizvode, a glavni lik Cakana je u seriji bila prodavac vrata jer kao umetnica nije imala dovoljno posla.

Ovo je ujedno i tajna koja je tek sada otkrivena jer ranije nije smelo da se zna za zamisao koju je otac Bojane Maljević imao kada je kreirao ovu kultnu seriju.

Podsećanja radi, prve dve sezone pomenute serije emitovane su 1994. i 1995. godine, da bi nastavak bio snimljen i pušten u etar skoro dve decenije kasnije, 2013. i 2014. godine.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Insajder TV (@insajder_net)

 

Komentari. (0)

Loading