Kraljevska porodica

Iz Palate stižu loše vesti, princeza u bolnici

Autor:

24.06.2024 18:10

Foto: Photo by Chris Jackson/Getty Images

Foto: Photo by Chris Jackson/Getty Images

Vest da je princeza u bolnici potresla je danas čitav svet



Vest da je mlađa sestra kralja Čarlsa, princeza Ana, u bolnici potresla je svet. Prema pisanju stranih medija, princeza je zadobila lakše povrede i potres mozga nakon incidenta u nedelju uveče, saopštila je Bakingemska palata.

U saopštenju objavljenom u ponedeljak Palata je navela da je princeza Ana u bolnici zbog lakših povreda i potresa mozga nakon incidenta na imanju Getkomb park.

Photo by Aaron Chown - Pool/Getty Images

 

- Njeno Kraljevsko visočanstvo ostaje u bolnici "Sautmid" u Bristolu iz predostrožnosti, na posmatranju, i očekuje se da će se potpuno i brzo oporaviti. Kralj je obavešten i pridružuje se celoj kraljevskoj porodici koja šalje poruke ljubavi i podrške princezi za brz oporavak - navodi se u saopštenju, prenosi BBC.

Zvanični uzrok povrede nije potvrđen, ali mediji navode da ih je izazvao konj.

Inače sedamdesettrogodišnja princeza, jahačica koja je osvojila olimpijsku medalju, šetala se juče svojim imanjem u Gločesterširu kada se dogodio incident.

Hitna pomoć stigla je na mesto događaja i Ani je pružena medicinska pomoć pre nego što je odvezena u bolnicu "Sautmid" u Bristolu.

Pročitajte Tek što se vratila, Kejt Midlton doživela novi udarac, Vilijam joj okrenuo leđa

Princeza Ana zadobila je manje povrede na glavi, a njen medicinski tim veruje da su one u skladu sa mogućim udarcem konjske glave ili nogu. 

Njeni službeni angažmani, prema savetu lekara, odloženi su, uključujući putovanje u Kanadu i prisustvovanje banketu u čast posete japanskog cara i carice Velikoj Britaniji.

Prilikom obeležavanja službenog rođendana kralja Čarlsa III, 15. juna u Londonu, princeza Ana je umalo pala sa konja tokom svečane povorke u kojoj je učestvovala, uz princa Vilijama i princa Edvarda.

Anin suprug, viceadmiral Sir Tim Lorens i njena deca Zara Tidnal i Piter Filips bili su na imanju kada se incident dogodio.

Photo by Aaron Chown - Pool/Getty Images

 

Predstavnik palate rekao je da se Ana dobro oporavlja i da je u dobrom stanju. Očekuje se da će se vratiti kući kasnije ove nedelje.

Njeno kraljevsko visočanstvo dobija odgovarajuću stručnu negu, u ovoj fazi nema više detalja. Njeno kraljevsko visočanstvo ostaće u bolnici "Sautmid" osim ako ili dok njen medicinski tim ne savetuje drugačije. Sir Tim Lorens pratio ju je do bolnice.

Kralj Čarls obavešten je o sestrinoj povredi i sa ostatkom kraljevske porodice princezi želi brz oporavak.

Komentari. (0)

Loading