Dragan Stojković Piksi

Piksi smenjen, Orlovi nastavljaju bez njega

Autor:

26.06.2024 21:06

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Piksi dobija otkaz, više neće biti selektor



Velike promene dešavaju se u našoj reprezentaciji. Vest da je Dragan Stojković Piksi dobio otkaz i da više neće biti selektor reprezentacije Srbije odjeknula je danas.

Nakon što su "Orlovi" sinoć doživeli poraz i završili takmičenje u grupi C na poslednjem mestu, sa dva boda i jednim postignutim golom, negodovali su mnogi igrači.

Clive Mason/Getty Images

 

Najveći problem je nepoverenje fudbalera u Piksijeve odluke i generalno nezadovoljstvo reprezentativaca, što je rezultiralo time da Piksi dobije otkaz.

Mnogo stvari je dovelo do toga da Fudbalski savez Srbije prekine saradnju sa Piksijem uprkos činjenici da je on nedavno, u maju, produžio ugovor do 2026. godine, saznaje Kurir.

Piksi otkaz - evo šta je bilo presudno

Kapiten Dušan Tadić je više puta tokom boravka u Nemačkoj iskazao nezadovoljstvo tretmanom koji ima od Stojkovića, a sa njim su se pobunili i pojedini saigrači koji su dan nakon utakmice protiv Danske u trećem kolu došli do zaključka i odluke da su spremni da se u budućnosti ne odazivaju pozivu nacionalnog tima dok je Stojković na klupi.

Dragan Stojković je preuzeo reprezentaciju Srbije u martu 2021. godine kada je predstavljao pravo osveženje.

Pročitajte Ova 4 sjajna fudbalera rekla ne reprezentaciji - Dok je Piksi tu ne žele više da igraju

Doneo je veliki pomak u igri "Orlova", koji su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo završili na prvom mestu u grupi sa Portugalom uz pobedu u poslednjem kolu protiv Portugalaca u Lisabonu za direktan plasman u Katar.

Obezbedila je Srbija i odlazak u A Ligu nacija, zatim i učešće na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, prvom posle 24 godine.

Profimedia

 

Međutim, učinak na dva velika takmičenja bio je razočaravajuć, piše pomenuti medij.

Komentari. (2)

Loading
Vuk

27.06.2024 02:51

I ako je Piksi otišao nema veze, možda je ovo novi korak ka uspehu Reprezentacije Srbije u Budućnosti, ako ništa bar je bio trener...

Vlada

28.06.2024 15:17

Ti sjajni igrači su toliko dobri, da je bolje, da se više ne pojavljuju. Oni su nekad bili sjajni.