Bolji život

Sve su uspeli da sakriju, u Boljem životu najveći rivali našli su se oči u oči

Autor:

27.06.2024 16:00

Foto: Promo

Foto: Promo

Serija Bolji život mnogima je omiljena



Kultna i jedna od omiljenih serija "Bolji život" reprizira se ponovo na RTS-u i to je još jedna prilika da se mlađa publika upozna sa pravim serijama zbog kojih se jedva čekalo veče kada su emitovane.

Kao što svi već znamo, glavni junak porodice Popadić i života svih je Dragiša, koga je igrao legendarni Marko Nikolić. U nekoliko navrata naglašeno je da bi popularni Giga Moravac mogao da bude navijač Partizana.

Jelena Jovanov

 

Najjasniji signal je slika Partizanovog stadiona koju Giga drži u svojim prostorijama na poslu.

Međutim, ono što sigurno gotovo niko nije primetio jeste da postoji i zvezdaš u "Boljem životu". I to u njegovoj firmi.

Direktor Biberović, koga tumači Mirko Bulović, na svakom sakou nosi minijaturni grb Crvene zvezde. Na prvi pogled teško vidljivo, ali u više krupnih kadrova je sasvim evidentno šta mu stoji na reveru.

Serija Bolji život i ovo je uspela da ujedini

Stranica Gromade filmske na društvenim mrežama je objavila dve fotografije Gige i Biberovića na kojima se vidi kojim navijačkim bojama pripadaju, uz opis:

- Dešavalo se nekad da RTS prenosi Partizan na kecu, a Crvenu zvezdu na drugom programu kad u isto vreme igraju evro mečeve.

Međutim podela da ljudina Giga Moravac drži okačenu sliku stadiona Partizana, a Biberović na svakom sakou nosi grb Zvezde mora biti najgrobarskija odluka u istoriji srpske televizije. Ili je slučajno? - piše na pomenutoj stranici.

Nije sigurno da li je zaista bila namera tvoraca serije da Gigu Moravca i direktora Biberovića opredele za različite "večite rivale".

Nije isključeno ni to da je sam glumac insistirao na tome da uvek nosi grb Zvezde bez obzira na odevnu kombinaciju

Svakako je detalj više nego zanimljiv i predstavlja još jednu pikanteriju zbog koje vredi gledati "Bolji život" iznova.

Pročitajte Uloga Violete Popadić Lidiji Vukićević donela je slavu, a bila je namenjena jednoj fatalnoj plavuši

A ako je stvarno Giga sa namerom partizanovac, a Biberović zvezdaš... jasno ko je tu bolje prošao i koji tabor je zadovoljniji.

Bilo kako bilo, za koga god da su tvorci ovog kultnog dela navijali, serija "Bolji život" već tri i po decenije nosi titulu omiljene generacijama, i svi koji smo rasli uz ovo remek-delo jugoslovenske kinematografije imali smo sreće.

Komentari. (0)

Loading