Slobodan Boba Živojinović

Verovali ili ne, Boba je od Novaka u tenisu i dalje bolji u ovome

Autor:

27.06.2024 17:17

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Karijera Bobe Živojinovića bila je blistava, a da li ste znali ovaj podatak?



Teniska karijera Bobe Živojinovića je za divljenje, svi pamtimo njegove bravure po terenu kojima je pobeđivao svakog protivnika.

Suprug Lepe Brene nikad se nije trudio da sebe dodatno veliča u javnosti, naprotiv, važi za jednog od najskromnijih sportista, iako rezultati govore drugačije.

Allsport/UKALLSPORT/Getty Images

 

Bio je 19. na svetu, osvojio je dve titule u singlu i čak osam u dublu. Zajedno sa Nenadom Zimonjićem je jedini teniser iz Srbije koji je stigao do najviše pozicije u konkurenciji dublova i prvi koji je osvojio.

Najbolji teniser svih vremena, Novak Đoković o tom rezultatu u dublu još uvek samo mašta.

Pročitajte Svi su mislili drugačije! Otkrivena porodična tajna Živojinovića, Boba sve priznao

Po završetku aktivne sportske karijere posvetio se poslovnim poduhvatima, ali nekoliko godina kasnije se aktivirao i postao predsednik Teniskog saveza Srbije.

Ipak, njegov najveći uspeh svakako su dva polufinala gren slem turnira, 1985. i 1986. godine, na Australijan openu, odnosno Vimbldonu.

Karijera Bobe Živojinovića mnogima je san

Na Otvorenom prvenstvu Australije 1985. upečatljivo je pobedio Džona Makenroa u napornom četvrtfinalu u pet setova i došao do polufinala, gde je izgubio u tri seta od Matsa Vilandera.

Sledeće godine, 1986, on je došao do polufinala Vimbldona, izgubivši od Ivana Lendla u teškoj borbi od pet setova.

Baš o tome je nedavno Brenin muž govorio, gostujući u emisiji "Exkluziv night", jer smo sa Noletovim uspesima taj njegov pomalo zaboravili.

Antonio Anhel / Ata images

 

- Mislim da osim Noleta, koji je napravio nešto, pitanje je da li će neko taj uspeh moći da ponovi, ja sam od naših, hajde da kažem, tenisera jedini koji ima dva polufinala gren slemova.

Tako da mi je to drago, u jednu ruku drago mi je zbog sebe, ali mi nije drago zbog tenisa jer trebalo bi da imamo više dobrih igrača, i da imaju više polufinala i finala jer kontinuitet je veoma bitan u sportu.

Pročitajte Ni lepota, ni glas, ni šarm - Boba otkrio čime ga je Brena osvojila

Nadam se da će posle Noleta doći još neko ko će napraviti tako nestvarne rezultate - bio je iskren nekadašnji teniski šampion.

Mladi sportisti, posebno teniseri, treba da zapamte ove reči, jer karijera Bobe Živojinovića je nešto o čemu mnogi koji se bave belim sportom maštaju.

Antonio Anhel, R.Z. / Ata images

 

 

Komentari. (2)

Loading
Miško

29.06.2024 15:30

Sigurno je bolji da smaže kolenicu i tepsiju pihtija.

Miško

29.06.2024 15:30

Sigurno je bolji da smaže kolenicu i tepsiju pihtija.