Dragan Kapičić

Stefan Kapičić na očevu komemoraciju došao sa majkom, ruku joj ne ispušta, Zvezdine legende pristižu

Autor:

03.07.2024 13:46

Foto: Dušan Milenković / ATA Images

Foto: Dušan Milenković / ATA Images

Komemoracija Draganu Kapičiću na Malom Kalemegdanu



Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Jugoslavije Dragan Kapičić preminuo je 24. juna u 76. godini života. 

Dušan Milenković / ATA Images

 

Odlazak sportske legende ostavio je neizbrisiv trag, a komemoracija Draganu Kapičiću održana je danas na Malom Kalemegdanu. 

Pročitajte Preminuo otac Stefana Kapičića

U prvom redu, neutešna porodica primala je izraze saučešća, a veliki broj prijatelja, saradnika i bivših igrača došao je da Draganu oda poslednju počast: Moka SlavnićZlatko BolićSvetislav PešićNebojša Čović, Dragan TarlaćGordan KičićDragiša Vučinić, Ljupče Žugić, Branko Kovačević i drugi...

Dušan Milenković / ATA Images

 

Dušan Milenković / ATA Images

 

Dušan Milenković / ATA Images

 

Komemoracija Draganu Kapičiću počela je minutom ćutanja, a potresan govor sina Stefana mnogima je naterao suze na oči. 

- Pre svega želeo bih da se u svoje ime i u ime svoje porodice zahvalim mojoj Crvenoj zvezdi, Košarkaškom savezu i svima vama koji ste tu.

Draganče, daca Kapanja, pre svega moj tata. Bio je veliki košarkaš i šampion sveta, ali mnogo više i bolje od toga je bio kao čovek, kao muž svojoj Bebi, tata meni i Filipu, deda svojim unucima sa kojima se neprestano igrao, kao brat, kao suigrač, kao prijatelj.

Sreća što smo ga imali u našim životima je neuporedivo veća od ove tuge kroz koju prolazimo, jer je tata uvek tu i uvek će biti tu u našim srcima i pored nas, kao što nas je za života čuvao i pazio, tako će nas i zauvek paziti - rekao je Stefan Kapičić sa knedlom u grlu.

Dušan Milenković / ATA Images

 

Klub je Kapičićevom sinu uručio dres, dok su mu saučešće izjavljivali predsednik Upravnog odbora Zvezde Željko Drčelić i tim-menadžer Nebojša Ilić.

Podsećanja radi, Dragan Kapičić je rođen 7. avgusta 1948. godine u Beogradu i bivši je jugoslovenski košarkaš.

Igrao je za košarkaški klub Crvena zvezda od 1965. do 1977. godine, gde je bio najbolji strelac u istoriji. Sa KK Crvena zvezda je osvojio dva puta domaći šampionat (1969. i 1972. godine).

Osvajač domaćeg Kup takmičenja tri puta (1971, 1973. i 1975. godine). Krunu klupske karijere čini osvajanje Kupa pobednika kupova 1974. godine u Udinama protiv Zbrojovke iz Brna.

Na evropskim prvenstvima za reprezentaciju Jugoslavije igrao je na 30 utakmica, na svetskim prvenstvima odigrao je 13 utakmica, 9 utakmica na Olimpijskim igrama i 19 na Balkanskim igrama.

Ukupno je odigrao 169 utakmica za reprezentaciju Jugoslavije. Postigao je na tim utakmicama ukupno 1.484 koša. Osvajač je brojnih zlatnih medalja i srebrnih medalja. 

Komentari. (1)

Loading
Karlo

04.07.2024 18:59

Rodio se u Beogradu, stvorio je porodicu u Beogradu, živeo i radio u Beogradu, igrao za C.Z., imao je nekretnine u Beogradu, ovaj grad ga je voleo i poštovao, a sahranjen je na Cetinju. Malo mi je to "čudno".