Nekad i sad

Voljenu ženu upoznao je tokom studenskih dana, godinama su se borili za potomstvo, porodična tragedija mu je razorila dušu

Autor:

05.07.2024 13:50

Foto: youtube printscreen

Foto: youtube printscreen

Fotografije nekad i sad najviše volimo jer najbolje možemo da vidimo koliko se neka javna ličnost promenila od onih najranijih dana



Nekad i sad rubrika podseća na neka davna vremena, a istovremeno pokazuje kako su poznate ličnosti izgledale u detinjstvu.

youtube printscreen

 

Šetajući kroz uspomene dečaka koji danas važi za jednog od najboljih glumaca saznali smo detalje njegovog odrastanja, ali i priču o putu ka uspehu.

Rođen je u Beogradu 28. marta 1965. godine. Njegova majka bila je čuvena balerina, a otac legenda srpskog glumišta. 

Rano je spoznao da želi da se bavi glumom, ali teško da je mogao i da nasluti do kojih visina će stići. U filmu ”Ima ljubavi, nema ljubavi” iz 1968. godine prvi put se pojavio na filmskom platnu.

Kao student upoznaje ženu svog života sa kojom započinje vezu na sunčanoj Adi Bojani 1998. godine. Ana, poreklom sa Cetinja, brzo je osvojila njegovo srce.

Ljubavna priča, ispunjena zajedničkim letovanjima u idiličnom ribarskom naselju Bigovo, krunisana je venčanjem 2004. godine u porodičnom domu Jovićevića na Cetinju.

Pročitajte Imala je četiri godine kada je igrala ćerku Slobode Mićalović - Ovako danas izgleda devojčica iz Ranjenog orla

Nakon dvanaest godina ispunjenih nadom i iščekivanjem, bračni partneri dobili su sina Dejana, 1. maja 2014. Radost novog života obasjala je njihov dom, a neodoljivi dečak postao je centar njihovog sveta.

Nažalost, krajem 2017. godine velika tragedija zadesila je njihovu porodicu. Naime, nakon što su sina odveli kod lekara zbog prehlade usledio je neopisiv gubitak.

Dva sata po povratku kući Ana je zatekla Dejana sa plavim usnama, koji nije reagovao na pokušaje buđenja. Uprkos brzoj reakciji i dolasku Hitne pomoći, lekari nisu mogli ništa da učine.

Obdukcija je pokazala da je srce dečaka prestalo da kuca, a uzrok smrti bio je sindrom iznenadne smrti deteta.

Foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

 

Dvadeset trećeg decembra u tišini Novog groblja u Beogradu održana je kremacija. Bol i tuga neutešnih roditelja delili su brojni članovi porodice, prijatelji i kolege.

Početkom 2018. godine, Dejanova urna položena je u Aleji velikana, pored urne njegovog dede, velikana srpskog glumišta Bore Todorovića, simbolično spajajući dve generacije u večnom miru i sećanju.

Karijeru dečaka čije su se fotografije našle u rubrici "Nekad i sad" obeležile su brojne uloge u filmovima i televizijskim serijama kojima je oplemenio srpsko glumište.

Fotografije iz porodičnog albuma često objavljuje na društvenim mrežama, čime nas vraća u vreme kada je svirao bubnjeve i bio član kultnih bendova kao što su "Ekatarina velika" ili "Disciplina kičme". 

Sada već sigurno znate da je dečak čije su se fotografije iz detinjstva našle u našoj rubrici „Nekad i sad” glumac Srđan Žika Todorović.

Antonio Ahel/ATA Images

 

Komentari. (0)

Loading