Novak Đoković

Novak na Vimbldonu zabrinuo: Nije samo koleno problem, moram da prihvatim i prebrodim sve

Autor:

05.07.2024 18:44

Foto: Photo by Francois Nel/Getty Images Via Guliver

Foto: Photo by Francois Nel/Getty Images Via Guliver

Novak Đoković na Vimbldonu briljira uprkos tek operisanom kolenu



Novak Đoković na Vimbldonu izborio je drugu pobedu nad Džejkobom Fernlijem, a meč je bio najblaže rečeno zanimljiv jer su mnogi mislili da će najbolji teniser rutinski da pobedi 277. igrača na svetu.

Nakon završenog duela Nole nije krio sreću zbog prolaska u naredno kolo, ali je iskreno govorio i o problemima koje ima sa tek operisanim kolenom.

Photo by Dan Istitene/Getty Images

Svi znamo da je odustao na Rolan Garosu zbog povrede meniskusa koji mu je ubrzo i operisan, a postoperativni tok ide svojim tokom pa je teniser poželeo da učestvuje na omiljenom gren slemu u sezoni.

Iako su mnogi mislili da se čuva za Olimpijske igre, Novak Đoković na Vimbldonu je pokazao da su povreda i operacija za njega pluskvamperfekat.

Ipak, novinari su i dalje veoma znatiželjni pa ga na svakoj konferenciji pitaju za zdravstveno stanje te da li se oseća sposobnim da stigne do finala prestižnog turnira.

Novak Đoković na Vimbldonu igra kao da nikad nije doživeo povredu

Govoreći o stanju povređenog kolena, najpre je istakao da je vrlo zadovoljan što ovoga puta nije osetio poteškoće za razliku od meča prvog kola Vimbldona, ali je i otkrio šta ga još muči:

- Nisam osetio nikakav bol u drugom kolu. U prvom meču jesam u dve, tri situacije, ali sada ne, što je sjajno. Moje koleno se ponaša dobro i u ovim danima kada ne igram.

Screenshot / Wimbledon

 

Nisam imao nikakav otok, nikakvu upalu, što je odlično. Međutim, mišići oko kolena se stežu, bole više nego obično, jer kompenzuju, štite koleno, što je normalno.

Pročitajte Drži se, legendo - Jelena Đoković teško podnosi Novakove poraze, njene suze rasplakale naciju

Tako da je tu sad više rada na tim mišićima... Jer, možda zbog toga što su malo zategnuti, ne daju mi onu vrstu dinamike, brzine i snage koji mi trebaju, koje želim da imam. Ali, sve je to deo procesa ovih uvodnih dana.

I, kao što sam rekao, prva dva-tri meča su nešto što moram da prihvatim kao deo procesa (oporavka) i nadam se da ću moći da ih prebrodim, pa ćemo da vidimo kako ćemo posle - otkrio je Nole.

Komentari. (0)

Loading