Tamara Dragičević

Porodila se Tamara Dragičević, sinu dala staroslovensko ime prelepog značenja

Autor:

06.07.2024 15:58

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Porodila se Tamara Dragičević, čestitamo



Porodila se Tamara Dragičević! Atraktivna glumica i njen suprug Petar Benčina su se po treći put ostvarili u najlepšoj životnoj ulozi, a novom članu porodice najviše se raduju ćerka Staša i sin Lazar

Antonio Ahel/ATA Images

 

Vest da se porodila Tamara Dragičević putem društvenih mreža potvrdio je ponosni tata, a njegove reči mnoge su nasmejale do suza.

Pročitajte Nakon vesti o trudnoći, Tamara iskrena - Petar ne pomaže meni, to su i njegova deca 

- Jutros, negde oko pola 4, posle izlaska u grad, svratili smo do "Dragiše Mišovića". Ti si neverovatna. Boris je stigao - ponosno je Petar. 

Tamara i Petar sinu su dali prelepo staroslovensko ime, koje se često može čuti u balkanskim zemljama, ali i u Rusiji, Nemačkoj i Sjedinjenim Američkim Državama.

Ime Boris na slovenskim jezicima označava borca, junaka i ratnika, a na turskom jeziku - vuka. Naime, postoji teorija da, osim slovenskog, ovo prelepo ime ima i arapsko, odnosno tursko poreklo i da je nastalo od turskog imena Bogoris, koje označava osobu koja je pronicljiva, snalažljiva, brza, nestrpljiva i brzopleta.

U prenesenom značenju Boris je “onaj koji je rođen za borca”, “onaj koji je snažan i jak”, ali i “onaj koji je opasan kao vuk i uvek zna šta hoće”.

Komentari. (0)

Loading