Novak Đoković

Ovaj čovek je Novaku Đokoviću samo jednom rečenicom promenio sve u životu

Autor:

13.07.2024 15:45

Foto: Francois Nel / Getty Images

Foto: Francois Nel / Getty Images

Sudbinski susret Novaka Đokovića i patrijarha Pavla se još prepričava, Dijana i Srđan otkrili detalje



Uprkos enormnoj popularnosti i materijalnim blagodetima, Novaka Đokovića oduvek je krasila izražena skromnost. Naš najbolji teniser neguje prave vrednosti, posvećen je porodici i veri, a susret Novaka Đokovića i patrijarha Pavla bio je prekretnica u njegovom životu.

Sean M. Haffey / Getty Images

 

Sudbinski susret Novaka Đokovića i partijarha Pavla, prema rečima Srđana Đokovića, dogodio se 2009. godine i bio je značajan za čitavu porodicu. 

- Bio je, mislim, novembar 2009. godine. Ušli smo u njegovu sobu. Patrijarh Pavle, i tada živi svetac, sedeo je u jednoj fotelji sa strane, u stanju polusna.

Moja supruga Dijana, Marko, Đorđe i ja seli smo na ivicu kreveta, a Novak je seo pored njega. Đakon je rekao: „Oče, stigao je Novak, blagosiljajte ga”.

Patrijarh je otvorio oči, okrenuo se ka Novaku i rekao: „Sine, Bog te blagoslovio”. Spustio je svoju ruku na Novakovu. Od tog momenta, Nole je imao 43 pobede zaredom - otkrio je Srđan u intervjuu za „Politiku”.

Pročitajte Ovako se voli ćerka - Novak Đoković je tata za primer, najnoviji snimak to i dokazuje

Da susret Novaka Đokovića i patrijarha Pavla ima neprocenjivu vrednost za srpskog tenisera, svedoči izjava koju je njegova majka dala u emisiji „Dok anđeli spavaju”.

- Zvali smo ga živi svetac. Jednostavno se desilo da smo mogli da odemo kod našeg pokojnog patrijarha dok je bio u bolnici na VMA.

Novak je sedeo na jednoj stolici pored njega, patrijarh je bio u fotelji u blaženom polusnu. Đakon koji je bio s njim pokušao je da ga probudi.

Doneli smo mu Novakovu monografiju kada je 2008. osvojio svoj prvi grend slem. Objašnjavao mu je da je Novak tu, međutim, on je spavao.

Kada mu je đakon rekao da je došao da ga blagoslovi, u jednom trenutku on je otvorio oči. Ja sam tada u tom momentu videla da su to nebeskoplave oči.

Samo je podigao ruku i blagosiljao Novaka. Mislim da je to bila velika prekretnica u Novaku, jer tada osvaja Dejvis kup koji je bio odskočnica za sve dalje - objasnila je Dijana Đoković.

Youtube/Agape-Aleksandar Gajček

 

Podsećanja radi, patrijarh Pavle, koji se upokojio pre petnaest godina, i danas uživa ogromnu ljubav i poštovanje u narodu, a sećanje na ovog, po mnogima, svetog čoveka je njegova unuka pretočila u knjigu koja nosi naziv „Moj deda patrijarh Pavle”.

Komentari. (0)

Loading