Džordž i Šarlot

Princeza Šarlot i princ Džordž uskoro će biti razdvojeni? Ovo je razlog

Autor:

12.07.2024 16:45

Foto: Julian Finney/Getty Images

Foto: Julian Finney/Getty Images

Princ Džordž i princeza Šarlot uskoro bi trebalo da budu razdvojeni zbog ovog kraljevskog pravila



Princ Džordž i princeza Šarlot uskoro će biti razdvojeni, pišu strani mediji.

Naime, kada Džordž bude napunio 12 godina, neće moći da putuje sa ocem, princom Vilijamom, i sestrom, princezom Šarlot, zbog kraljevskog pravila osmišljenog da zaštiti monarhiju.

Justin Setterfield/Getty Images

 

Pomenuto pravilo važilo je i kada je Vilijam bio dete, a kada je napunio 12 godina, više nije mogao da putuje sa ocem i mlađim bratom.

U redu za kraljevsku krunu sada je princ Džordž treći, a Šarlot četvrta, što znači da ukoliko bi došlo do neke nesreće, tron bi mogao biti ugrožen ako putuju zajedno.

Pročitajte Kejt slomljena zbog Vilijamovog postupka, svađa narušila njeno zdravstveno stanje

Vest o kraljevskom pravilu otkrio je bivši pilot kralja Čarlsa, Grejem Lori, uoči 11. rođendana princa Džordža.

- Leteli smo svi zajedno sa sadašnjim kraljem Čarlsom i Dajanom i prinčevima Vilijamom i Harijem sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina.

Posle toga je morao da ima poseban avion i mogli smo da letimo sve četvoro zajedno samo uz pismenu dozvolu njenog veličanstva - izjavio je Lori.

To bi dalje značilo da bi od sledeće godine princ Džordž trebalo da leti odvojeno od svog oca i mlađeg brata i sestre, prenosi "Independent".

Photo by Julian Finney Getty Images

 

Međutim, pojavio se izvor koji navodno tvrdi da princ Lui i princeza Šarlot možda u budućnosti neće biti članovi kraljevske porodice, te da će im biti dozvoljeno da putuju sa ostalim članovima porodice.

Izvor koji je navodno radio kao osoblje u Bakingemskoj palati, kao i Kensingtonskoj palati, navodi da će to biti urađeno u okviru radikalnih planova za preoblikovanje britanske monarhije kada se Vilijam i princeza Kejt popnu na tron.

Pročitajte Promene u Palati - Kejt Midlton prekinula kraljevsku tradiciju

- Predloženo je da princeza Šarlot i princ Lui mogu da biraju šta će da rade sa svojim životom u budućnosti. Oni će biti ohrabreni da biraju i ne postanu članovi kraljevske porodice - rekao je insajder za "The Daily Beast".

Bivši kraljevski službenik je takođe istakao da to jednostavno neće biti opcija za princa Džordža.

- Izloženi su minimalnom mogućem publicitetu, a to je smišljena strategija da Šarlot i Lui sami odaberu sudbinu - naveo je insajder.

Komentari. (0)

Loading