TIjana Dapčević

Iznenadićete se kada čujete šta je po obrazovanju Tijana Dapčević

Autor:

14.07.2024 11:41

Foto: Andreja Damnjanović

Foto: Andreja Damnjanović

Obrazovanje Tijane Dapčević mnoge je iznenadilo, da li ste znali koje zvanje ima?



Obrazovanje Tijane Dapčević nešto je po čemu se ona izdvaja od većine njenih koleginica, ali publici se gotovo nikad time nije pohvalila.

Iako je svi znamo kao pevačicu, ona je svakako muzički radnik, s tim što joj na fakultetskoj diplomi piše drugo zvanje, koje nikada ne biste pogodili.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Popularna pevačica rođena je 3. februara 1976. u Makedoniji, u muzičkoj porodici pa se nikada nije postavljalo pitanje čime će se ona i njena mlađa sestra Tamara baviti.

Iako ih roditelji nikada nisu forsirali da se odluče za muziku, neosporni talenat koje obe poseduju ih je naveo da se odluče za Muzičku akademiju, kasnije i pevanje, u kojem im nema ravnih.

Obrazovanje Tijane Dapčević je visoko, evo šta je po zanimanju

Njihov otac Velko Todevski bio je profesor na Muzičkoj akademiji u Skoplju, a majka Brana operska pevačica.

- Muzikom sam počela da se bavim dok sam bila u maminom stomaku. To je logično jer je bila prvakinja Makedonske opere.

Amir Hamzagić/ATA Images

 

Još kao bebu vodila me je u pozorište, tamo me je presvlačila i hranila - ispričala je Tijana jednom prilikom, a sada je priznala da je majka neprikosnovena kada su sevdalinke u pitanju.

- Ona je najpoznatija u porodici što se tiče sevdalinki, tu je doktor nauka, niko ne može da joj prismrdi - tvrdi pevačica.

Pročitajte Kupaći Tijane Dapčević (48) želi svaka dama u najboljim godinama (foto)

Obrazovanje Tijane Dapčević okonačno je na najuspešniji način kada je stekla diplomu Muzičke akademije na smeru violončelo.

Ovaj podatak muzička zvezda nikad nije volela da naglašava, ali je svakako zanimljivo da se opredelila za ovaj težak instrument.

Da li vas je ovaj podatak iznenadio?

Komentari. (0)

Loading