Milomir Marić

Milomir Marić nije samo novinar, karijeru su mu obeležile ove serije, evo i kako

Autor:

20.07.2024 18:45

Foto: Antonio Anhel / Ata images

Foto: Antonio Anhel / Ata images

Serija Milomira Marića bila je veoma popularna



Kada se njegovo ime spomene, svima je prva asocijacija njegova kultna autorska emisija koja godinama obara sve rekorde gledanosti, "Ćirilica".

Zato je serija Milomira Marića mnogima nepoznanica i zanimljivost, iako je u vreme emitivanja pre 12 godina bila veoma gledana.

Luka Šarac

 

Njegovo znanje o svim temama impresionira. Svojim provokacijama i sarkazmom mnoge nervira, ali su brojniji oni koji obožavaju da prate njegov rad.

Tokom studija na Fakultetu političkih nauka pokazao je izuzetan talenat za istraživačko novinarstvo i pisanje, što mu je omogućilo da brzo napreduje u svojoj karijeri.

Marić je svoj prvi angažman imao u magazinu "Duga", gde je radio kao novinar i urednik. Njegove reportaže i intervjui s kontroverznim i poznatim ličnostima brzo su privukli pažnju javnosti.

Serija Milomira Marića bila je veoma popularna

Njegov stil je bio prepoznatljiv po direktnosti i sposobnosti da izvuče interesantne informacije od svojih sagovornika.

Jedan od najvažnijih trenutaka u Marićevoj karijeri bilo je osnivanje magazina "Profil", gde je bio glavni urednik.

Magazin je bio poznat po istraživačkom novinarstvu i ekskluzivnim pričama koje su često bile na granici provokacije.

Međutim, imao je i jedan iskorak u karijeri, a to je serija Milomira Marića iz 2012. godine pod nazivom "Lepi i mrtvi" koju on potpisuje kao scenarista i režiser.

Pročitajte Salonac s pogledom na Botaničku baštu - Ovde žive Milomir Marić i Vesna Radusinović, poseban portret krasi dnevni boravak (foto)

U projektu od 15 epizoda prikazana je sudbina Beograđana Stevice Markovića i Miška Miloševića, koji su krenuli da osvoje Zapad, a završili tragično. Tada prvi put svi njihovi prijatelji govore šta im se dogodilo i ko ih je likvidirao.

Takođe, u svojstvu specijalnog gosta pojavio se u trećoj epizodi televizijske serije "Srećni ljudi"Scena se odvija na izložbi Đorđa Đorđevića Đorđina, koga je tumačio legendarni Milenko Zablaćanski.

youtube printscreen RTS

 

 

Komentari. (0)

Loading