Novak i Jelena

Zbog ovoga se Novak i Jelena stalno raspravljaju, žele da Stefan i Tara to slušaju

Autor:

20.07.2024 21:32

Foto: ATA images

Foto: ATA images

Odnos Novaka i Jelene Đoković zasnovan je na pravim vrednostima



Odnos Novaka i Jelene Đoković primer je kako dvoje mladih i uspešnih ljudi mogu da sačuvaju ljubav i mir samo kada to dovoljno žele i trude se.

Supruga najboljeg tenisera svih vremena poslednjih nekoliko godina aktivno se bavi panel-diskusijama na temu roditeljstva sa najedukovanijim ljudima sveta, bilo da su to lekari, psiholozi ili vaspitači.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Kao kruna njihove ljubavi 2014. i tri godine kasnije na svet su stigli sin Stefan i ćerka Tara koji su divno vaspitani mališani i odrastaju okruženi sa mnogo ljubavi.

Ipak, kao svako dete i njih dvoje umeju da prave razne nestašluke, a njihova mama nikada se nije libila da govori na temu roditeljstva i odgajanja Stefana i Tare.

Odnos Novaka i Jelene Đoković zasnovan na kompromisu

Ovog puta presedan je napravio sportista koji je iskreno, kao i uvek, govorio o svemu, pa i o vaspitavanju naslednika, otkrivši da svakodnevno greši.

- Mi vidimo greške, ima ih stvarno puno. Greška nije razmaziti dete. Dosta stvari je vrlo subjektivno - kazao nam je Đoković nedavno, pa je Jelena progovorila o nesuglasicama u kući.

- Naravno da Novak i ja imamo i slaganja i neslaganja, to je prirodno u zdravom odnosu.

- Mi volimo kada naša deca vide da se mi ne slažemo, da nauče kako na zdrav način konflikt može da se razreši. Konflikta će uvek biti - rekla je Jelena.

Odnos Novaka i Jelene Đoković turbulentan je svakog dana, posebno kada su roditeljske teme u pitanju, ali kompromisom sve rešavaju.

Valerio Pennicino/Getty Images

 

- Ne slažemo se u svemu. Kao što je rekla Jelena, to je normalna pojava u jednoj porodici.

Dodao bih samo još jednu stvar, kada smo postali roditelji... Roditelji nekako oživljavaju to kako su se njihovi roditelji prema njima ponašali.

Kako smo mi proveli detinjstvo, kako smo mi vaspitavani i prosto to je nekako ukorenjeno u naš genetski kod i onda se to odražava na naš način roditeljstva.

Naravno da je bitno imati svest o tome da budemo još bolji nego što su to bili naši roditelji prema nama. Naravno, svi mi volimo naše roditelje i oni u datom trenutku rade najbolje što mogu - istakao je Nole.

Pročitajte Kako jedna majka može ovo da kaže? Izjava Jelene Đoković ne prestaje da se komentariše

- Razgovor na ovu temu ima za svrhu da se prodube razgovori na temu roditeljstva i, naravno, traume.

Svaki roditelj zna najbolje za svoje dete, ali je potrebno biti otvorenog srca i uma i poslušati ljude koji su stručni iz te oblasti sa željom da se nešto novo nauči i primeni.

Greške svi pravimo, na njima se uči. Bitni su posvećenost i pažnja koji se na kraju pridaju deci - zaključio je za "Blic".

Komentari. (0)

Loading