Vanja Udovičić

Vanja Udovičić otkrio koliko zarađuju vaterpolisti, ovo stvarno nije fer

Autor:

21.07.2024 11:00

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Koliko zarađuju vaterpolisti, možete li pretpostaviti?



Koliko zarađuju vaterpolisti u proseku tokom jedne sezone prava je misterija s obzirom da slove za najmisterioznije sportiste koji privatne stvari kriju daleko od očiju javnosti.

O najtajanstvenijoj temi među vaterpolistima, ali i generalno o životu profesionalnog sportiste nedavno je u jednom podkastu govorio Vanja Udovičić.

Milos Tešić/ATAImages

 

Udovičić je profesionalnu karijeru započeo u Partizanu davne 1998. godine kada je imao svega šesnaest godina, a već sa 30 odlučio je da se penzioniše.

Za petnaest godina postigao je sve - sa reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama 2004. u Atini i bronzanu na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu i Svetsko prvenstvo u vaterpolu 2005.

Takođe, sa reprezentacijom Srbije osvojio je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2009. u Rimu.

Eko i koliko zaista zarađuju vaterpolisti 

Proglašen je za najboljeg igrača sveta 2010. godine po izboru FINE i LEN magazina, od Sportskog saveza Srbije je primio "majsku nagradu".

Uspesi i medalje simbol su kada se izgovori njegovo ime, a da li je svoj trud i talenat dovoljno naplatio tokom profesionalnog bavljenja vaterpolom?

Gostujući nedavno u jednom podkastu, nekadašnji ministar otkrio je koliko zarađuju vaterpolisti u proseku tokom jedne sezone, kao i kako je to bilo ranije.

- Godine 1992,1993,1994. najveći ugovor u vaterpolu je imao Esterajti, Španac, i Fereti, Italijan, Igor Milanović imao je nešto manje.

Pročitajte Raskinuo je veridbu i majstorski sačuvao privatnost - Vanja Udovičić 7 godina krije lepšu polovinu

To je bilo nekih 300.000 maraka tada. Najveći ugovor u NBA ligi imao je Džordan, dva i po ili tri miliona dolara. Ekvivalent je da je vaterpolo u odnosu na NBA bio čak deset puta slabiji.

Danas da malo dodamo, da se ne ružimo je 200.000 u vaterpolu, a razlika između evra i maraka tada i danas, inflacije i svega 30 godina je poprilična - iskreno je govorio Udovičić.

 

Komentari. (0)

Loading