Slavko Štimac

52 godine posle velikih dečačkih uloga, Slavka Štimca život nije mazio, ovo je on danas (foto)

Autor:

19.07.2024 16:00

Foto: You tube print screeen

Foto: You tube print screeen

Slavko Štimac danas u svoju biografiju može uvrstiti i nagradu sa Pula Film Festivala, kada je izašao na binu, sve je šarmirao



Slavko Štimac možda je jedan od glumaca koji su kao najmlađi stali pred kamere. Još kao dečak od 12 godina imao je svoju prvu ulogu u filmu "Vuk samotnjak", gde je igrao pastira Janka.

Omiljeni dečak sa filmskog platna kasnije je zapažene uloge ostvario u filmovima "Zimovanje u Jakobsfeldu" i "Salaš u malom ritu". U svojoj karijeri ima na desetine uloga i serija, a ni nagrade nisu izostale, pa se Slavko Štimac danas može pohvaliti još jednim priznanjem.

Youtube printscreen

 

Pre nekoliko dana glumac je dobio nagradu Fabijan Šovagović na Pula Film Festu, nakon čega se emotivnim govorom obratio publici.

- Bio sam jako dirnut i iznenađen kad su mi javili da sam dobio nagradu koja nosi ime po jednom stvarno veličanstvenom glumcu. 

Šova je bio zaista veliki i kad bi se njegovi kadrovi sklonili iz hrvatskog i jugoslovenskog filma, pitanje je koliko bi toga ostalo. Čast mi je što ovo priznanje nosi njegovo ime.

Volim Pulu i posebno mi je važno što se ovo događa ovde jer sam na neki način zapravo odrastao u Puli na filmu - rekao je Slavko Štimac prilikom dobijanja Nagrade "Fabijan Šovagović" koju dodeljuje Društvo hrvatskih filmskih autora i producenata.

Pročitajte Da li ste iznenađeni cifrom? Evo kolika je penzija Slavka Štimca

Slavko Štimac danas u 63. godini izgleda odlično, a mnogi su se složili da je i dalje zadržao dečački šarm po kome je prepoznatljiv.

Glumac je jednom prilikom za medije otkrio da nema neostvarenih želja što se tiče karijere.

 

 

- Davno sam s tim raščistio, zato što mislim da sam imao previše sreće i tajminga, još od malih nogu da sam igrao u stvarno dobrim projektima, tako da bi bilo jako nezahvalno sad misliti da me nešto mimoišlo - rekao je Štimac.

Slavko Štimac takođe je jednom prilikom istakao da ni sam ne zna šta je tajna njegovog uspeha.


- Ne znam, ja samo radim svoj posao, zaista bez neke fraze, bez... Trudim se da sam odgovoran kad radim, da radim najbolje koliko mogu i eto - zaključio je on.

Komentari. (0)

Loading