Anica Dobra

Anica Dobra posle duže vremena u javnosti, povod nije mogao biti lepši

Autor:

21.07.2024 08:45

Foto: Antonio Ahel/M.M.ATAImages

Foto: Antonio Ahel/M.M.ATAImages

Fotografija Anice Dobre danas je glavna tema, evo i zašto



Jedna od omiljenih jugoslovenskih glumica Anica Dobra u emisijama gostuje retko, a isto važi i za davanje intervjua.

Dramska umetnica za javna pojavljivanja uvek ima dobar razlog, pa je upravo sada to slučaj, te je fotografija Anice Dobre tema dana.

Antonio Ahel/M.M.ATAImages

 

Naime, glumica se juče pojavila na 31. izdanju Festivala evropskog filma Palić, koje je svečano otvoreno na Letnjoj pozornici "Palić", i to posebnim povodom.

Anica Dobra dobila je nagradu „Aleksandar Lifka” u kategoriji domaćih stvaralaca, za izuzetan doprinos evropskoj kinematografiji.

Pročitajte Fotografija Anice Dobre će vas oduševiti, ovo je bakin ponos

Glumica je na pozornicu izašla lepša nego ikad, sa osmehom koji nije mogla da sakrije, a osim Anici, nagrade su pripale i direktoru fotografije Fedonu Papamihaelu, u kategoriji inostranih stvaralaca, i reditelju Ademiru Kenoviću, laureatu "Regionalne Lifke".

- Ako vam kažem da Festival zatvara film koji je otvorio Kanski festival, "Drugi čin", da na Festivalu u ta dva glavna programa, "Paralele" i "Sudari" i Glavnom programu ima 22 naslova, čak sedamnaest nacionalnih kinematografija iz Evrope učestvuje, da su gosti već tu.

Antonio Ahel/M.M.ATAImages

 

Znači, Palić opet postaje to mesto gde se susreću filmovi, publika, autori, koji otvoreno, naravno kad treba i kritički, govori o vremenu u kome živimo.

Ovogodišnji glavni program je veoma zanimljivo koncipiran, s jedne strane su neki provereni autori, s druge  debitanti i mlađi autori.

Taj sudar je dao jednu potpuno novu dimenziju, rekao bih, našem festivalu – istakao je Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog filma Palić.

Komentari. (0)

Loading