Princ Džordž

Tek što je napunio 11 godina, princ Džordž pred važnom odlukom, ovo menja sve

Autor:

22.07.2024 17:38

Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Odluka princa Džordža može sve da promeni



Kejt Midlton, vojvotkinja od Kembridža, i princ Vilijam su povodom rođendana najstarijeg sina na zvaničnoj Instagram stranici objavili novi portret. 

Chris Jackson/Getty Images

 

Uzimajući u obzir da je sada pravi dečak kojeg roditelji polako uvode u javni život, odluka princa Džordža biće od velikog značaja u budućnosti. 

Pročitajte Princeza Šarlot i princ Džordž uskoro će biti razdvojeni? Ovo je razlog

Drugi u redu naslednik za britanski presto bi mogao da koristi drugo ime kada postane kralj, a odluka princa Džordža se sa nestrpljenjem očekuje.

Naime, pojedini članovi kraljevske porodice izabrali su da koriste svoja srednja imena. To znači da je kralj Čarls prilikom krunisanja mogao da izabere i neko od srednjih imena - Artur, Filip ili Džordž.

Međutim, odlučio je da ostane pri svom imenu za vreme vladavine. Njegova majka, pokojna kraljica Elizabeta takođe je odbacila srednja imena - Aleksandra i Meri.

Puno ime princa Vilijama je Vilijam Artur Filip Luj - tako da i on ima nekoliko opcija, a princ Džordž, koji je danas napunio 11 godina, mogao da vlada pod imenima - Aleksandar, Džordž ili Luj.

Budući da se njegov mlađi brat zove Luj, male su šanse da će odabrati tu opciju. S druge strane, ako odluka princa Džordža bude da zadrži svoje ime, on će biti sedmi kralj koji je pod tim imenom vladao.

Komentari. (0)

Loading