Zdravko Čolić

Najlepša pesma Zdravka Čolića posvećena je ovoj pevačici, nebrojeno puta ste je čuli (video)

Autor:

23.07.2024 19:59

Foto: Im live production

Foto: Im live production

Pesma Zdravka Čolića veliki je hit, a posvećena je pevačici čije ime svi znate



Iako ga publika obožava, svoju privatnost uspeo je da sačuva od radoznalih pogleda pa malo ko zna da je najlepša pesma Zdravka Čolića posvećena dami čije je ime dobro poznato u muzičkom svetu. 

Antonio Ahel/ATAImages

 

Prelepa pesma Zdravka Čolića pod nazivom „Jedna zima sa Kristinom” nastala je 1977. godine. Aranžman, muziku i tekst radio je Kornelije Kovač, a ova prelepa balada posvećena je njegovoj mezimici Kristini. 

Pročitajte Ova pevačica zavela je Zdravka Čolića, ljubav nije potrajala i to samo zbog jedne stvari

- Nijedna pesma nije o stvarnoj ženi osim Kristine, koju je Kornelije Kovač posvetio svojoj ćerki. Pesma „Ruška” je nastala na vrlo interesantan način.

Melodija je bila na cimbalu, a Marina Tucaković joj je podarila tekst. Mnoge žene i muškarci se pronalaze u njoj - svojevremeno je otkrio Čola.

Pesma Zdravka Čolića sluša se i danas i ubraja se u one koje su obeležile njegovu karijeru. 

Podsećanja radi, Kornelije Kovač, poznati srpski kompozitor, pijanista i aranžer, zauvek nas je napustio sredinom septembra 2022. godine. 

Muzikom je počeo da se bavi još u ranom detinjstvu, kada je sa svojih 14 godina komponovao prvu kommpoziciju „Pusti trotoari” 1956. godine. 

Sarađivao je sa nekim od najpopularnijih i najvećih imena u muzičkom svetu, među kojima su: Zdravko Čolić, Olivera Katarina, Neda Ukraden, Lepa Brena i mnogi drugi.

Iza sebe je ostavio neutešne ćerke Kristinu i Aleksandru koje je dobio u braku sa Spomenkom, kao i sina i ćerku iz drugog braka.

Komentari. (0)

Loading