Kejt i Vilijam

Ni Kejt ni Vilijam: Evo ko će dobiti starateljstvo nad decom ako se kraljevski par razvede

Autor:

25.07.2024 12:26

Foto: ulian finney / getty images

Foto: ulian finney / getty images

Brak Kejt Midlton i princa Vilijama glavna je tema na društvenim mrežama, razlog je ovo



Brak Kejt Midlton i princa Vilijama već duže vreme nalazi se pod budnim okom javnosti. Svaki korak omiljenog kraljevskog para pomno se prati, a spekulacije o porodičnim problemima ne jenjavaju. 

Photo by Ben Birchall - WPA Pool / Getty Images

 

Naime, brak Kejt Midlton i princa Vilijama sklopljen je u aprilu 2011. godine, a kruna njihove ljubavi su ćerka Šarlot i sinovi Luj i Džordž.

Pročitajte Ne, nikako! Princ Vilijam prekršio strogo pravilo, Kejt na to nije ni pomišljala (foto)

Iako važe za jedan od najskladnijih parova, poslednjih meseci priče o razvodu su sve glasnije. Kejt i Vilijam ove navode nisu želeli da komentarišu, a činjenica da princ ne nosi burmu pokrenula je nova pitanja. 

Kako su saopštili iz palate, odluku o tome da ne nosi venčani prsten Vilijam je doneo prema ličnim preferencijama. On, naime, nikada nije bio naklonjen nakitu, a to uključuje i burme.

Ovo saznanje nije umirilo znatiželju javnosti, a brak Kejt Midlton i princa Vilijama ponovo je počeo da puni novinske stupce nakon što je na pitanje ko će u slučaju razvoda dobiti starateljstvo nad decom stigao odgovor.

Photo by Andrew Milligan - Pool/Getty Images

 

Ukoliko bi se princ i princeza od Velsa razišli, deca bi po starom zakonu pripala dedi, odnosno kralju Čarlsu. Ovaj zakon, koji datira iz 1700-ih, šokirao je javnost i izazvao mnoga pitanja o budućnosti kraljevske dece.

Pročitajte Nema nade za pomirenje Kejt Midlton i princa, njegova reč je poslednja?

Marlin Kinig, koja godinama prati britansku kraljevsku porodicu, ističe da je ovaj zakon više formalnost, pišu britanski mediji.

Dobri odnosi među članovima kraljevske porodice omogućili su roditeljima da i nakon razvoda budu uključeni u život naslednika. 

Ipak, veruje se da Kejt bez dozvole kralja ne bi smela da sa decom napusti zemlju, te su velike šanse da bi ona dobila apartman ili kuću unutar granica Velike Britanije gde bi sa mališanima provodila vreme.

Budući da je brak Kejt Midlton i princa Vilijama odoleo izazovima i da su se uvek držali zajedno, mnogi veruju da će ovaj par ostati zajedno, te da su priče o razvodu samo puka nagađanja. 

Komentari. (0)

Loading