Svetislav Pešić

Ne zovu ga bez razloga Kari: Ovako je Svetislav Pešić dobio nadimak, simpatično

Autor:

26.07.2024 14:32

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nadimak Svetislava Pešića njegov je zaštitni znak, a evo kako ga je dobio



Nadimak Svetislava Pešića, selektora košarkaške reprezentacije Srbije, svima je dobro poznat, međutim, malo ko zna da se iza njega krije zanimljiva priča. 

Profimedia

 

Čuveni trener prisetio se školskih dana kada je na jednoj zabavi pogrešno izgovorio ime čuvenog američkog pevača Harija Belafontea. Od tada je nadimak Svetislava Pešića Kari. 

Pročitajte Supruga Svetislava Pešića godinama vam je bila pred očima, niste ni slutili da je to ona

– Ispred naše porodične kuće u Pirotu, u Novosadskoj ulici, bilo je mesto stalnog okupljanja društva iz kraja. Tu smo kao osnovci pričali razne stvari, anegdote, prepričavali scene iz filmova koje smo gledali u bioskopu.

U večernjim satima, svetlo sa bandere činilo je da sve izgleda kao prava scena. Teatar u kom se za najmanju grešku dobijala ni manja ni veća kazna nego nadimak.

U to vreme ko nije imao nadimak u Pirotu, taj je bio krajnje sumnjiv. Ja sam svoj zaslužio na „sceni” u našoj ulici, dok sam prepričavao jedan film u kom je igrao Hari Belafonte.

Prekrstio sam ga u Kari i tako sam postao Kari. Tako me i danas zovu prijatelji - otkrio je u svojoj autobiografiji „Moja igra, moj put”.

Milos Tešić/ ATA Images

 

Podsećanja radi, Svetislav Pešić će predvoditi košarkaše reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će se oržati od 26. jula do 11. avgusta 2024. godine.

Komentari. (0)

Loading