Slobodan Ćustić

Od molera do renomiranog glumca: Ova odluka je Slobodanu Ćustiću promenila život

Autor:

27.07.2024 20:01

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Zanimanje Slobodana Ćustića svima je poznato, međutim, malo ko zna čime se glumac bavio u mladosti



Zanimanje Slobodana Ćustića naširoko je poznato javnosti, međutim, malo ko zna čime se glumac bavio pre nego što je ostvario uspešnu karijeru. 

Radule Perisic/ATAImages

 

Legendarni glumac rođen je 9. maja 1958. godine u selu Osinja kod Dervente. U dosadašnjoj karijeri je odigrao na desetine vrlo značajnih uloga, a malo ko zna koje je bilo zanimanje Slobodana Ćustića u mladosti. 

Pročitajte Otac šestoro dece - Da li je moguće da Slobodan Ćustić ima ovoliku penziju?

Gostujući u emisiji "Uz kafu sa..." glumac je otkrio da je sa 17 godina počeo da radi kao moler. 

- Svako je u neko doba morao da preživi. Tako počinje i moja monodrama, u kojoj pričam svoju autobiografiju. Sve prospem pred publiku.

Molerski zanat i dan danas držim u malom prstu i smatram da sam još uvek najbolji moler - otkrio je Ćustić koji nekoliko godina kasnije upisuje kurs za vatrogasca

- Završio sam kurs i radio vrlo kratko. Mesec i po dana nije bilo nijedne intervencije, tako se zadesilo, pa sam dao otkaz, jer mi je bilo dosadno - otkrio je.

Odluka da napusti posao vatrogasca i posveti se glumi bila je najbolja koju je doneo. Kada je upisao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu imao je 28. godina. 

Zahvaljujući talentu dobio je brojne uloge kojima je oplemenio srpsko glumište, a trenutno ga gledamo u popularnoj domaćoj seriji ”Igra sudbine”.

Sudbonosno ”da” izgovorio je dva puta. Sa prvom suprugom dobio je sinome Nikolu i Ljubomira dok iz braka sa 23 godine mlađom Jelenom ima četvoro dece - Vasilija Vida, Tanasija, Ozrena i Zariju.

Komentari. (0)

Loading