Novak Đoković

Ova tehnika Novaku Đokoviću pomaže da savlada svaku prepreku i vrati se kao pobednik

Autor:

04.08.2024 13:05

Foto: Credit: Spada/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Foto: Credit: Spada/LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Omiljena tehnika Novaka Đokovića pomaže srpskom teniseru da savlada svaku mentalnu krizu



Najbolji srpski teniser Novak Đoković danas će na terenu odmeriti snage sa Karlosom Alkarazom i pokušati da osvoji svoju prvu zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. 

Photo by Julian Finney/Getty Images

 

Na društvenoj mreži Instagram Đoković je podelio fotografiju koja najavljuje početak ovog istorijskog meča, a potom je izašao na teren kako bi osetio podlogu.

Poseban režim ishrane i svakodnevni treninzi pomažu mu da se što bolje pripremi za susret sa Špancem, međutim, i omiljena tehnika Novaka Đokovića ima veoma važnu ulogu.

Pročitajte Ovako se voli zet - Vera Ristić svim srcem uz Novaka, to je prava tašta (foto)

Naime, tehnika Novaka Đokovića koju svakodnevno koristi je vizualizacija.

- Pokušavam da zamislim sebe kao pobednika. Mislim da je u tome moć. Takođe, mora postojati moć volje, snaga koja ne proističe samo iz fizičkog bića, već i od mentalnog.

Važno je kako vi unutar sebe doživljavate određene situacije. Ako želiš da pobediš, treba da veruješ u sebe i da podsećaš sebe da si tu s razlogom i da si bolji od drugih igrača - rekao je jednom prilikom.

Instagram

 

Da tehnika Novaka Đokovića daje rezultate potvrdio je i jedan psiholog iz Evrope koji je sproveo zanimljiv eksperiment na sebi.

Nekoliko dana zaredom je zamišljao sebe kao nesrećnu i ogorčenu osobu, nezadovoljnu, ljutu, koja dane provodi samo tako što postoji, ne živeći punim plućima.

I kada je nakon par dana takvog razmišljanja izašao na ulicu, desilo mu se to da je bio opljačkan, dok ga je jedan automobil koji je prolazio pored njega isprskao do glave do pete, a drugi ga umalo pregazio.

Glumac Entoni Hopkins priznaje da je kao dete sebe zamišljao kao uspešnu i moćnu osobu, te da je to maštanje bilo stalno tokom odrastanja. Sve što je sebi namenio - to mu se i ostvarilo.

I na kraju sam Novak je otkrio kako je uvek sebe zamišljao kao najboljeg sportistu na svetu i da je sasvim siguran da mu je vizualizacija pomogla da ostvari svoj san. 

Nadamo se da će i ovog puta tehnika Novaka Đokovića biti od koristi, te da ćemo nakon finalnog meča slaviti pobedu srpskog tenisera. 

Komentari. (0)

Loading