Novak Đoković

Zagrizao medalju, pa zaplakao kao dete: Novak ostvario najveći san, a onda se zbog jednog pitanja slomio pred celim svetom

Autor:

05.08.2024 09:30

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Foto: Clive Brunskill/Getty Images

Novak Đoković zaplakao u naletu emocija posle osvajanja olimpijskog zlata



Nema više nikakvih dilema, pitanja, sumnji i rasprava – Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena! Juče je u Parizu svojoj bogatoj riznici dodao jedino što mu je nedostajalo, olimpijsko zlato.

Bio je to meč za infarkt, ali je ipak uspeo da baci na kolena trenutno najvećeg i najsnažnijeg rivala, Karlosa Alkaraza. A onda se slomio i on, iako je odneo ubedljivu pobedu.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images via Guliver

 

Novak nije mogao da sakrije emocije posle spektakularne pobede, koju je prvo proslavio sa porodicom, kako i dolikuje. Potrčao je u zagrljaj ćerki Tari, supruzi Jeleni, sinu Stefanu, bratu...

No, to nije bio jedini put kada su krenule suze. Slomio se i pred kamerama RTS-a, dok je davao izjavu.

Pročitajte Snažna poruka - Evo kako Tara Đoković bodri tatu na Olimpijskim igrama, preslatko (foto)

- Ne znam šta da kažem, potpuno sam u šoku od emocija i svega. Cilj je ostvaren. U finalu sam išao na sve ili ništa, u odlučujućim trenucima raspaljivao sam forhende – ispričao je Nole u jednom dahu, još nesvestan ogromnog uspeha.

Tara je držala transparent na kom je pisalo „Tata je najbolji“. Tri slatke reči su obišle svet i raznežile sve koji su pratili meč.

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

 

- Otišao sam odmah da sve njih zagrlim. Milijardu emocija se trenutno komešaju u meni... Preponosan sam i presrećan što sam doneo zlato Srbiji, to mi je možda i najveći sportski uspeh u životu.

Ali, kada je reporter rekao da je ljubav prema deci najveća i bezuslovna, slavnom teniseru, koji je u Parizu ispisao istoriju, suze su potekle same od sebe. U tom trenutku prekrio je lice rukama.

Pročitajte - Prvo oglašavanje Ane Ivanović nakon Đokovićeve pobede, dve reči otkrivaju sve

Veliki Novak Đoković zaplakao je i slomio se pred kamerama, od sreće i ostalih osećanja koja su ga stigla, a sigurno i zbog toga što su velikom uspehu svedočili oni koji su mu srcu najbliži i čija podrška znači više od svega.

No, dobro, savršeno ga razumemo. A suze su sasvim OK. I supermeni plaču.

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

 

Komentari. (0)

Loading