Tijana Bošković

Ko zna gde bi danas bila: Tijana Bošković nekada je trenirala sasvim drugi sport, ali je morala da odustane

Autor:

07.08.2024 21:15

Foto: Photo by Steph Chambers/Getty Images

Foto: Photo by Steph Chambers/Getty Images

Tijana Bošković od ove profesije morala da odustane, ovo je razlog



Jedna od naših najboljih odbojkašica, Tijana Bošković, nije uspela da se sa koleginicama iz reprezentacije izbori za medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Nažalost, izgubile su u četvrtfinalu protiv Italije.

Najiščekivanije sportsko takmičenje na svetu bacilo je svetla reflektora na mladu korektorku, te su se mnogi zainteresovali da saznaju nešto više o njoj.

V.M./ATAImages

 

Pre odbojke bavila se nečim sasvim drugim.

Prvi sport u kome je Tijana Bošković pokazala talenat bio je karate, o čemu svedoče i reči njenog nekadašnjeg trenera Petra Kozjaka.

- Sećam se kada je Tijana kao devojčica došla u Karate klub „Hercegovac“ iz Bileća, koji je nastao fuzionisanjem dva kluba. Uglavnom je bila viša od svojih vršnjaka i protivnika, a ja sam „pretio“ trenerima drugih klubova da će ih ona sve tući.

- Nije ostala u karateu, ali joj je i te kako pomogao da postane to što je danas zahvaljujući trenerima iz našeg kluba. I mnogi drugi sportisti su posle odlaska iz karatea postali uspešni u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu...

Pročitajte Miloš Teodosić u zagrljaju ove poznate dame proslavljao pobedu, Jelisavete nema nigde (foto)

- Deca počinju da treniraju karate već sa pet godina, on im razvija motoriku i dobijaju odličnu bazu za ostale sportove - istakao je Petar Kozjak, trener “Hercegovca”, za “Blic”.

Tijana Bošković karate - nije bilo suđeno da nastavi

Kozjak je takođe rekao da je Tijana talenat povukla na oca Ljupka, s kojim je on u veoma dobrim odnosima.

- Sa Ljupkom sam igrao fudbal na brojnim turnirima, odlični smo prijatelji. Tijana i njena sestra Dajana, reprezentativka BiH u odbojci, imale su od koga da naslede talenat.

Tijanin otac svojevremeno je otkrio da je ona odustala od karatea jer nije imala mogućnost da učestvuje u borbama.

- Sećam se da se Tijana ljutila što nije dobijala priliku da ide na takmičenja i da učestvuje u borbama, a onda se odlučila za odbojku. To se ispostavilo kao najbolje za nju.

V.M./ATAImages

 

- Presrećni smo zbog novog uspeha, išli smo u nedelju uveče u Beograd na aerodrom da je dočekamo. Ali, nažalost, imamo zaista malo vremena da se vidimo s njom.

- Zvao nas je načelnik opštine Bileća, kao i predsednik kluba „Hercegovac“, u kojem je trenirala, planirali su da joj upriliče prijem, ali to neće biti moguće jer je već za dan-dva očekuju klupske obaveze u istanbulskom Ezečibašiju - rekao je Ljupko Bošković jednom prilikom.

Komentari. (0)

Loading