Novak Đoković

Bravo, Novače! Đokovićev gest oduševio celu Srbiju, baš ima veliko srce

Autor:

07.08.2024 08:32

Foto: Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Foto: Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Humani gest Novaka Đokovića oduševio celu Srbiju, bravo



Naš najbolji teniser osvojio je zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, a humani gest Novaka Đokovića nadmašio je čak i veličinu meča. 

Clive Brunskill/Getty Images

 

Đoković je, naime, odlučio da sav novac od nagrade za osvajanje zlatne medalje na Olimpijskim igrama, u iznosu od 200.000 evra, donira u humanitarne svrhe.

Pročitajte Prvo oglašavanje Ane Ivanović nakon Đokovićeve pobede, dve reči otkrivaju sve

Gest Novaka Đokovića vredan je divljenja, a korisnici društvene mreže Instagram su na račun njegovog velikog srca i spremnosti da pomogne onima kojima je to najpotrebnije imali samo reči hvale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Podsećanja radi, Novak se nakon pobede koja je, kako sam ističe, najvažnija u njegovoj karijeri, emotivnim rečima obratio publici. 

- Nikad nisam mogao da odustanem od sna o osvajanju ove zlatne medalje, kao što narod u Srbiji nikada nije odustao od mene. Zajedno, verovali smo u nemoguće.

Iako sam ja taj koji drži ovu medalju, želim da svaki Srbin zna da pripada svima nama. Predstavljanje naše nacije je najveća čast na svetu.

Ova medalja, ovi trenuci, ovaj život, ništa ne bi bilo moguće bez vaše nepokolebljive podrške. Ovo je zbog vas. Ovo je za vas. Hvala vam - napisao je teniser koji se trenutno odmara u Crnoj Gori. 

Komentari. (0)

Loading