Maja Ognjenović

Došlo vreme da se rastanemo: Maja Ognjenović nikad emotivnija

Autor:

07.08.2024 10:33

Foto: Sara Esposito/IPA Sport/ipa-agen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Foto: Sara Esposito/IPA Sport/ipa-agen / Shutterstock Editorial / Profimedia

Maja Ognjenović završila reprezentativnu karijeru



Posle eliminacije u četvrtfinalu olimpijskog turnira u Parizu, Maja Ognjenović odlučila je da završi reprezentativnu karijeru. 

Dušan Milenković/ATAImages

 

Tugu što u dresu reprezentacije nije osvojila medalju podelila je sa svima, a njene emotivne reči duboko su pogodile najvernije fanove. 

Pročitajte Evo zašto su Miloš Teodosić i Maja Ognjenović raskinuli veridbu

- Kraj je definitivno, zato što je došlo vreme za to. Uživala sam, bilo mi je prelepo, prezahvalna sam na svemu, na svim emocijama, na svakoj medalji, na svakom porazu, na svakoj naučenoj stvari.

Svim suigračicama bivšim i sadašnjim, selektorima bivšim i sadašnjim, ljudima u Savezu. Ogroman osećaj zahvalnosti. Mnogo mi je bilo lepo i mnogo mi je bilo teško.

Bilo je emotivno, svi su došli za moj rođendan. Trudila sam se da nemam nikakvu emociju da li je opraštanje. Nisam dozvolila da me to omete, niti sad.

Da je kraj, jeste, teško je to prihvatiti, ali ovo je možda jedini put, da su osim roditelja, svi moji bili tu. Inače sam bila emotivna, raspali smo se na Noletov govor, imali smo video u Selu gde su se naši javljali.

Poslednja dva dana se puno plakalo, ogroman naboj za sve nas i prevelika želja. Nije bilo jednostavno ostati priseban i prihvatiti poraz, prijatelji i porodica na tribinama, a rezultat je izostao - rekla je ona. 

Trofejna odbojkašica ostavila je dubok trag u reprezentaciji Srbije.

Odigrala je rekordnih 230 utakmica za nacionalnu selekciju i učestvovala je u osvajanju zlatne medalje na Evropskom prvenstvu 2011. godine, koje su zajednički organizovale Srbija i Italija.

Pročitajte Maja Ognjenović - Ne vidim ničega lepog u vezi na daljinu

Sa šampionata Starog kontinenta ima i srebro iz 2007. godine. Na oba prvenstva proglašena je za najboljeg tehničara na turniru.

Na Svetskom prvenstvu osvojila je bronzu u Japanu 2006. godine, a u kolekciji ima i tri zlata u Evropskoj ligi 2009, 2010. i 2011. godine.

U osvajanju sve tri zlatne medalje proglašavana je za najboljeg tehničara, što dovoljno govori koliko je dobar učinak imala u najvećim uspesima u istoriji srpske odbojke.

U Evropskoj ligi ima i jednu bronzu iz 2012. godine, a u njenom vlasništvu su takođe i bronzane medalje sa Svetskih Gran prija iz 2011. i 2013. godine i srebro sa Univerzijade 2009. godine. Četiri puta je učestvovala i na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008, Londonu 2012, Rio de Žaneiru 2016. i Tokiju 2020.

Osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu 2018. godine u Japanu, prvu u istoriji srpske odbojke.

Na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. osvojila je bronzanu medalju, a Srbija je pobedila Južnu Koreju u borbi za bronzu.

Na Evropskom prvenstvu 2021. godine, čija je završnica održana u Beogradu, osvojila je srebrnu medalju.

Komentari. (0)

Loading