Gde je, šta radi i kako živi najbogatija mačka na svetu: Karl Lagerfeld ostavio joj je milione i sad uživa za sve pare

Autor:

07.08.2024 17:45

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Mačka Karla Lagerfelda nasledila je milione, a ima i svoju kolekciju



Karl Lagerfeld, najzvučnije nemačko ime i prezime u svetu mode, preminuo je 2019. godine, ostavivši iza sebe kreativni legat čiju će vrednost malo ko nadmašiti u skorijoj budućnosti.

Kontroverzni dizajner, koji je imperiju “Chanel” vratio u život, a bio je i kreativni direktor kuće “Fendi” i “modni urednik" sopstvenog brenda, nije imao naslednike kojima bi ostavio silno bogatstvo.

Nadine Rupp/Getty Images for Schoeller & von Rehlingen

 

Pred kraj života, Kajzer Karl čiji su potezi u isto vreme i oduševljavali i zgražavali javnost, odlučio je da svetu zada poslednji “touché” kada je zavidan broj svojih miliona ostavio voljenoj mački Šupet.

Specifičan odnos koji je imao s njom i danas izaziva različite reakcije. Jer, legendarni kreator bez pardona je rekao i kako bi je oženio kad bi mogao. “Nikada ne bih pomislio da je moguće ovoliko se zaljubiti u mačku.”

Pročitajte Od nadmenog dečaka do modnog čarobnjaka - Životna priča Karla Lagerfelda

Ekscentrični umetnik prepoznatljivog imidža otkrio je da ga je upravo ona inspirisala za kolekciju popularnih torbi i novčanika.

A gde je danas, šta radi i kako živi madam Šupet, najbogatija mačka na svetu? Nije joj teško ući u trag. I ne, nije je niko “uklonio” ne bi li se dočepao njenog bogatstva. Štaviše, možete da je pratite na Instagramu, gde ima zvaničan profil i više od 264.000 fanova.

 

Ovog avgusta napuniće 13 godina, a živi sa Fransoaz Kasot, gospođom koja je brinula o pariskom domu slavnog Nemca i poznaje njegovu krznenu ljubimicu još od vremena kada je bila mače.

Mačka Karla Lagerfelda krenula je njegovim dizajnerskim stopama, čak je lansirala sopstvenu kolekciju. Da ne bude da ne radi baš ništa i da samo uživa u trošenju para.

Profimedia

 

Kako je uopšte ušla u njegov život? Zapravo, ona u početku nije bila Karlov ljubimac. Pripadala je njegovom prijatelju, modelu Baptisti Đabikoniju, koji ga je zamolio da mu pričuva mače dok je na putu. Šupet je tada imala deset nedelja.

 

 

Lagerfeld, koji je striktno vodio računa o higijeni (sećamo se da je bio čistunac par ekselans i da skoro nikad nije skidao bele rukavice), oklevao je jer nije želeo dlake po kući. Ali je ipak pristao.

Kada se Baptiste vratio po svoju mačku, Karl je pao u depresiju.

 

 

Maneken je shvatio kakvu radost je Šupet unela u život tad već vremešnog kreatora. Odlučio je da mu pokloni mače za rođendan, i tako je počela jedna nesvakidašnja (ljubavna) priča.

Pročitajte Princeza Dajana je dugo odbijala da nosi Šanel, ovo je razlog

Modni mag je iza sebe ostavio bogatstvo procenjeno na 300 miliona dolara, a u testamentu je pomenuo gospođu Kaset, Đabikonija, kumče Hadsona Kroniga i još neke njemu bliske osobe.

Međutim, dobar deo kolača pripao je i Šupet. "Everybody wants to be a cat", pesma iz crtanog filma "Mačke iz visokog društva", savršeno se uklopila u ovu "lagerfeldovsku" situaciju.

Komentari. (0)

Loading