Nekad i sad

Na pismenom zadatku iz srpskog napisao je da će biti igrač NBA lige, odvažio se i postao najbolji

Autor:

09.08.2024 10:08

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Nekad i sad rubrika privukla je nezapamćenu pažnju javnosti...



Nekad i sad rubrika podseća na neka davna vremena, a istovremeno pokazuje kako su poznate ličnosti izgledale u detinjstvu. Životna priča dečaka sa fotografije počela je 1992. godine u Beogradu. 

Instagram

 

Prve košarkaške korake napravio je u školskom klubu „Zvezdara“ u beogradskom naselju Mirijevo, gde je i živeo sa roditeljima i sestrom Bojanom.

Njegov otac radio je kao komercijalista, a mama je bila kasirka. Kako bi deci omogućili bolje uslove za život, iz malog mesta u Crnoj Gori preselili su se u Beograd i porodično gnezdo svili na Mirijevu. 

Pročitajte Imala je četiri godine kada je igrala ćerku Slobode Mićalović - Ovako danas izgleda devojčica iz Ranjenog orla

- Porodica je temelj. Roditelji su usadili meni i sestri ispravan način razmišljanja. Prvo, da radiš ono što voliš, da uživaš u svom poslu i da čuvaš familiju i najuži krug ljudi oko sebe.

Moja porodica je puna ljubavi i sreće. Izuzetno sam im zahvalan na svemu što su učinili za moju sestru i mene.

Bilo je i teških situacija u životu, ali uvek smo imali sve što nam je potrebno da uživamo i budemo srećni.

Sestra i ja smo išli u istu školu do srednje. Bila je dugo moje obezbeđenje i branila me od svih. Mnogo je jaka, imam neviđenog prijatelja i najbolju sestru - rekao je jednom prilikom u emisiji „Kao sav normalan svet”.

Da će košarka biti njegov životni poziv, znao je još od malih nogu, a osim velike ljubavi koju gaji prema ovom sportu, imao je i neosporan talenat. 

- U šestom razredu, na pismenom zadatku iz srpskog u vidu slobodne teme, on je uvek pisao o košarci. Jednom sam ga pitala: „Da li bi mogao da pišeš o nečemu drugom?”

On me je tada ozbiljno pogledao i rekao: „Razredna, ja ću biti igrač NBA lige”. To je bio njegov dečački san, koji je i ostvario - otkrila je njegova bivša razredna tokom gostovanja u jednoj emisiji.

Instagram

 

U septembru 2010. godine potpisuje svoj prvi profesionalni košarkaški ugovor sa KK Partizan. Uspesi su se nizali jedan za drugim, a talentovani momak čija se fotografija našla u našoj „Nekad i sad” rubrici trenutno nastupa za američki košarkaški klub Atlanta hoks. 

U dresu reprezentacije Srbije je na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Parizu pokazao neverovatnu spremnost, timski duh i talenat u punom sjaju. 

Sada već sigurno znate da je dečak sa slike jedan od najboljih košarkaša današnjice Bogdan Bogdanović

Photo by Kevin C. Cox/Getty Images

 

Komentari. (0)

Loading