Siniša i Ljiljana

Pisala je pesme za kultne serije, na porođaj otišla ljuta: Ova dama bila je supruga Siniše Pavića (foto)

Autor:

16.08.2024 18:45

Foto: youtube printscreen

Foto: youtube printscreen

Supruga Siniše Pavića bila je njegov najveći oslonac i podrška



Proslavljeni scenaristra Siniša Pavić preminuo je u 91. godini u svom domu u Vlasotincu. 

youtube printscreen RTS

 

Pisao je scenarije za neke od najpoznatijih domaćih serija, poput „Pozorišta u kući”, „Otpisanih”, „Vrućeg vetra”, „Boljeg života”… Scenarista je i filmova „Tesna koža” i „Laf u srcu”.

Pročitajte Odlazak velikana - Preminuo Siniša Pavić, legendarni scenarista koji nam je ostavio Bolji život, Srećne ljude i druge kultne serije

Međutim, malo ko zna da je pesme za kultna ostvarenja pisala supruga Siniše Pavića koja nije preterano volela da se eksponira u javnosti. 

Ljiljana je pisala pesme za kultne serije, a posebno su se izdvojile numere „A sad adio”, „Topolska 18”, „Srećni ljudi”, „Srce porodično” i „Kiša zlata”.

Ona je, takođe, bila asistent, kontrolor i savetnik Siniši Paviću na njegovim scenarijima, pružajući mu mnoge ideje koje je on kasnije pretočio u nezaboravne scene i replike.

- Sinišu sam upoznala dok sam radila kao advokatski pripravnik, dok je on bio mlad sudija opštinskog suda, koji za sobom ima objavljen roman „Višnja na Tašmajdanu” i snimljen film po tom delu.

Uskoro smo se venčali i gledajući neke loše televizijske emisije o mladima, došla sam na ideju da ga nagovorim da napiše seriju o studentima.

Teme mladih bile su mu bliske, a i ja sam još bila sveža, što se tiče sećanja na studentski život. Tako smo počeli, a kako su se ređale epizode, naravno na papiru, tako je i rasla moja trudnoća.

Kad smo stigli do devete epizode, ja sam otišla na porođaj i sekirala se što Siniša piše desetu epizodu bez mene - otkrila je svojevremeno supruga Siniše Pavića za „TV Novosti”.

Supruga Siniše Pavića porodila se 4. aprila, na Dan studenata. U jednoj od retkih prilika, Siniša je o voljenoj ženi govorio biranim rečima, s puno poštovanja i ljubavi.

Pročitajte O ovome su ćutali godinama - Evo zbog čega je Tanja Bošković napustila seriju „Srećni ljudi”

- Ljiljana je bila i lepa i izuzetno zgodna devojka. Na taksi stanici vozači su trubili za njom. Ali se uskoro pokazalo da u njoj ima i onog nečeg što sam mislio da više neću naći.

Najpre se pokazalo da ne ume da laže. I kad bi pokušala, brzo je odustajala. Nije joj išlo. Onda sam otkrio da se iza njene ranjivosti krije velika snaga volje, da će i veliku ljubav preboleti ako nije obostrana.

I, ono što je kod nje bilo vidljivo već posle nekoliko susreta: velika dobrota. U spletu vrlo protivurečnih osobina, između osećanja časti i jakog ega, s jedne strane, i sklonosti altruizmu i brige o tuđim nevoljama, s druge strane, uvek bi preovladala želja da nekom pomogne.

O tome je kod nje odlučivao karakter više nego ženska slabost i laka suza - rekao je jednom prilikom. 

Komentari. (0)

Loading