Dunja Kusturica

Srpska Kejt Midlton: Evo kako izgleda i čime se bavi ćerka Emira Kusturice nakon raskida sa princem (foto)

Autor:

19.08.2024 20:00

Foto: L.L/ATAImages

Foto: L.L/ATAImages

Ćerka Emira Kusturice nestvarno je lepa



Emir Kusturica, jugoslovenski filmski režiser, glumac i muzičar, osim uspešne karijere ima i predivnu porodicu koja mu je najveći oslonac i podrška. 

Supruga Maja podarila mu je dvoje dece. Sin Stribor bavi se glumom i muzikom, dok je prelepa ćerka Emira Kusturice diplomirala dramaturgiju, a zatim postala selektor Kustendorf filmskog i muzičkog festivala.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Ćerka Emira Kusturice rođena je 1986. godine u Sarajevu, ali je detinjstvo provela u Francuskoj, zemlji u kojoj su njeni roditelji svili porodično gnezo. 

Pročitajte Kusturica je ovu glumicu upoznao u butiku i promenio joj život iz korena

- Moj tata je često bio na putu i osećaj uzbuđenja kad on treba da se vrati kući bio je jedan od najdražih za mene - rekla je ona svojevremeno.

Jedno od Dunjinih interesovanja je i dekolonizacija kulture.

- Gledajući smer u kom se kreće naša umetnost, primetila sam da se tu opako približava gubitak identiteta. A čim se to dešava u kulturi, hteli – ne hteli, to se odražava na sveukupan način života.

Zato je neophodno stvoriti prostor u kom se može govoriti o poštovanju i negovanju sopstvene kulture, bez ulaska u polemiku o nacionalizmu i šovinizmu - istakla je jednom prilikom.

Iako ne voli javno da se eksponira, ćerka Emira Kusturice našla se u žiži interesovanja zbog veze sa princom Aleksandrom III Karađorđevićem.

- Meni to smeta, ja mislim da se privatni život naziva privatni život upravo da se o tome ne bi pisalo.

Nisam profil žene koja voli da se eksponira kada su takve stvari u pitanju i da sa njima izlazim javno - rekla je ćerka Emira Kusturice tada. 

Zvali su je srpskom Kejt Midlton, upoređivali je sa kraljicom Marijom Karađorđević, ipak, njena veza sa Aleksandrom Karađorđevićem nije opstala. 

Antonio Ahel/ATAImages

 

Posle raskida Dunja je donela odluku da privatnost čuva od radoznalih pogleda, te javnosti nije poznato da li ima novu ljubav.

O svojoj mezimici Emir retko govori u javnosti, ali je jednom prilikom istakao da veruje da će Dunja tek da napravi velike stvari u svojoj karijeri.

- Dunja je veoma obrazovana devojka i siguran sam da će u budućnosti da napravi nešto veliko. Samo je pitanje vremena kada će iskoristi svoju intuiciju i dar i pronaći ogledalo u kome će reflektovati svoje zamisli.

Komentari. (1)

Loading
Miki

20.08.2024 16:40

Taj raskid je bio pre 10 ili vise godina