Janik Siner

Pao na testu, imao okršaj sa Đokovićem, vodio buran ljubavni život: Otkrivene tajne Janika Sinera

Autor:

25.08.2024 16:39

Foto: Jamie Squire/Getty Images)

Foto: Jamie Squire/Getty Images)

Ovih dana život Janika Sinera nalazi se pod budnim okom javnosti, a ove detalje je malo ko znao



Nakon što se zbog dopinga pronađenog u njegovom organizmu tokom turnira u Indijan Velsu našao na meti negativnih komentara životna priča Janika Sinera zaintrigirala je ljubitelje belog sporta. 

Sarah Stier Getty Images

 

Slavni teniser rođen u avgustu 2001. godine u severnoj Italiji. Odrastao je u malom planinskom gradu Sesto, blizu austrijske granice, gde se od malih nogu bavio skijanjem.

Pročitajte Na pismenom zadatku iz srpskog napisao je da će biti igrač NBA lige, odvažio se i postao najbolji

Tokom letnjih i prolećnih dana je igrao fudbal i tenis, a sa četrnaest godina, bivši italijanski teniser Aleks Vitur mu je ponudio priliku da trenira na akademiji Rikarda Pjatija u Bordigeri.

Kada je počeo da igra tenis, život Janika Sinera promenio se iz korena. Karijeru je započeo 2016. godine na ITF juniorskom tour-u, ali je brzo napredovao do ITF muškog tour-a početkom 2018. godine, nakon čega je dobio pozivnice za ATP Challenger turnir kasnije te godine.

Sezona 2019. je bila ključna za njegovu karijeru. Osvojio je turnir u Bergamu, a devet meseci kasnije i Next Gen ATP Finals. 

Tokom dosadašnje karijere osvojio je 10 titula, a igrao je polufinale na Vimbldonu 2023. godine, Australijan openu 2024. i Rolan Garosu. 

Ni ljubavni život Janika Sinera nije ništa manje zanimljiv. Četiri godine povezivali su ga sa influenserkom i fotomodelom Marijom Bračini

Marija i Janik vezu su započeli 2020. godine, nakratko raskinuli da bi potom ponovo obnovili romansu koja je trajala sve do ove godine. 

Nakon što je ljubav ponovo doživela krah Janik je utehu pronašao pored ruskinje Ane Kalinske. Njih dvoje prvi put su viđeni u Torinu dok se on oporavljao od povrede kuka.

Sredinom godine teniser je potvrdio da je u vezi sa Anom, piše The Sun. Ona ima 26 godina i uspešna je teniserka. 

- Znate, ne volim mnogo da pričam o svom privatnom životu. Da, sa Anom sam, ali sve držimo u tajnosti. Neću više ništa reći - izjavio je Siner u maju.

Situaciju u kojoj se Siner našao prokomentarisao je i naš najbolji teniser Novak Đoković koji je nekoliko puta sa njime odmerio snage na terenu

- Kada je reč o Janiku, PTPA se uvek zalaže za standardizovane protokole. Razumem frustraciju igrača jer nema konzistentnosti.

Mnogo je mana u sistemu, razumem osećanja igrača koji se pitaju da li su oni tretirani na isti način. Nadam se da će rukovodeća tela u tenisu naučiti nešto iz ovoga, jasno je da mora da dođe do promene.

Neki su imali slične slučajeve ili iste slučajeve sa različitim ishodom. Da li je to finansija, da li igrač može sebi da priušti efikasniju odbranu advokatsku…

Ne znam da li je tako, ali moramo da standardizujemo stvari kako bi svaki igrač – nezavisno od ranga i profila – bio tretiran jednako - zaključio je Đoković.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images

 

Na konferenciji za medije održanoj povodom afere koja je obeležila život Janika Sinera, teniser je na svako pitanje pripadnika sedme sile strpljivo odgovorio.

- Kada su nas obavestili da sam bio pozitivan na testu, prvo što smo morali da uradimo je da saznamo o kojoj se tačno supstanci radilo.

Jer, Umberto (jedan od ljudi iz tima koje je otpustio, prim. aut) je tip koji jako, jako dobro poznaje sve procese, kao i šta se sve nalazi u namirnicama koje unosim, jer ima visoko obrazovanje iz oblasti farmacije. 

Iste sekunde je znao da je u pitanju njegov sprej. Znajući da je u pitanju sprej i kako je sve zapravo završilo u mom telu, odmah smo im se obratili i objasnili šta se i kako dogodilo.

Zato je postojala šansa da nastavim da igram tenis. Bili smo direktni, tako da sam bio suspendovan dva-tri dana… Nisam mogao ni da treniram.

 Ali, prihvatili su objašnjenje veoma brzo i to je bio razlog - zaključio je Italijan.

Komentari. (0)

Loading