Bora Đorđević

Ovo je pravo ime Bore Čorbe, tako ga baš niko ne zove

Autor:

25.08.2024 18:45

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pravo ime Bore Čorbe malo ko zna, evo šta rokeru piše u ličnoj karti



Frontmen grupe „Riblja čorba” se već nekoliko dana nalazi na bolničkom lečenju u Ljubljani zbog opstruktivne bolesti pluća koja se naglo pogoršala.

Iako se o njegovoj karijeri mnogo toga zna, privatni život vešto je krio. Ipak, poneka informacija ispliva u javnost, a malo ko zna kako glasi pravo ime Bore Čorbe

Radule Perisic/ATAImages

 

Rođen je 1. novembra 1952. godine u Čačaku, dok je muzičku karijeru započeo 1965. godine. Bilo je to vreme kad je gotovo svaka druga ulica u Čačku imala grupu.

Pročitajte Bora Đorđević prikačen na kiseonik, lekari jednoglasni - Operacija nije moguća

Prvi bend u kom je Bora svirao zvao se Hermelini. Nju su činili: Borko Ilić, Prvoslav Savić, Aca Dimitrijević i Bora. Grupa je uglavnom svirala po Čačku i okolini.

Njihov prvi nastup bio je u okviru čajanke u školi, a svirali su klasičan repertoar toga vremena. Bora se potom selio po raznim grupama, a kao frontmen grupe „Riblja čorba” stekao je neverovatnu popularnost. 

O njegovim uspesima i pesmama se naširoko pričalo i pisalo, ipak, pravo ime Bore Čorbe je malo ko znao. 

Naime, pravo ime Bore Čorbe je Borisav Đorđević, međutim, tako ga baš niko ne zove.

Pročitajte Najveće hitove Bora Đorđević posvetio je ženi koju je ludo voleo, slomila mu je srce i zauvek otišla

Podsećanja radi, Bori Đorđeviću se u utorak naglo pogoršalo zdravstveno stanje. On je, naime, prevezen u bolnicu, priključen je na kiseonik, a da je situacija ozbiljna svedoče reči njegovog prijatelja.

- Čuo sam se danas sa njegovim menadžerom. Nije Bora dobro, nikako nije dobro. Ne bih otvarao previše tu priču, ne vidim kako bi mogao da ozdravi.

On je stvarno veliki borac, mi smo dobri drugari. Nisam mogao do njega da dođem, baš je bolestan, u bolnici je, u Sloveniji. Nema onih pozitivnih vibracija da će to izaći na dobro - rekao je Gale iz grupe „Kerber”.

Prema pisanju medija, Borina supruga se ne odvaja od njega, a armija fanova neumorno šalje poruke podrške u nadi da će što pre ozdraviti.

Komentari. (0)

Loading