Svetozar Cvetković

Prestižnu nagradu Svetozar Cvetković posvetio je posebnoj ženi, sve joj duguje

Autor:

27.08.2024 20:52

Foto: ata images/dusan milenkovic

Foto: ata images/dusan milenkovic

Reči Svetozara Cvetkovića mnogi će razumeti, za ovo treba hrabrosti



Nagrada "Pavle Vuisić", koja se dodeljuje za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem filmu, ove godine pripala je Svetozaru Cvetkoviću.

Ata Images

 

Na letnjoj pozornici u Nišu glumcu je uručeno prestižno priznanje koje je, kako kaže, posvetio doktorki koja mu je svojevremeno spasla život. Ove reči Svetozara Cvetkovića ganule su sve prisutne.

Pročitajte Dve godine od velike tragedije Svetozar Cvetković otvorio dušu - Ležao sam bespomoćno (video)

- Pre otprilike sedam, osam godina ljudi su se u dobroj meri pozdravljali sa mnom, manje-više suznih očiju, očekivajući da je to naš možda i poslednji susret.

Neke filmove sam morao da prekinem da snimam zbog toga što su okolnosti bile takve, ali u jednom času na severu ove naše planete sreo sam jednu doktorku koja mi je vratila život u ruke, koja mi je produžila život, koja mi je omogućila da i večeras budem sa vama.

Njoj posvećujem ovu nagradu, ona se zove Nada Basara. Hvala joj za život koji mi je dala, hvala joj za ovu nagradu - bile su emotivne reči Svetozara Cvetkovića. 

Ata Images

 

Iskrene reči Svetozara Cvetkovića nagrađene su gromoglasnim aplauzom, a renomirani glumac koji je na pozornicu niške Tvrđave prvi put izašao 1981. godine i ovoga puta ima čime da se ponosi. 

Komentari. (0)

Loading