Bora Đorđević

Raskid veridbe je Bori Đorđeviću slomio srce, ovako izgleda žena kojoj je posvetio "Dva dinara druže"

Autor:

28.08.2024 18:38

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Verenica Bore Đorđevića bila je prelepa dama, posvetio joj je jednu od svojih najemotivnijih pesama



Legendarni Bora Đorđević se već nekoliko dana nalazi na bolničkom lečenju u Ljubljani zbog opstruktivne bolesti pluća koja se pogoršala.

Iako se o njegovoj karijeri mnogo toga zna, privatni život vešto je krio. Ipak, poneka informacija ispliva u javnost, a malo ko zna da je ova dama bila verenica Bore Đorđevića.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Naime, verenica Bore Đorđevića bila je Maja Jovanović koja je u rokenrol krugovima bila poznata pod nadimkom Okrutna Maja jer je muzičaru slomila srce. 

Pročitajte Ovo je pravo ime Bore Čorbe, tako ga baš niko ne zove

Kraj njihove ljubavi ispevan je u pesmi „Dva dinara, druže” koja se smatra himnom svih raskida. 

U dokumentarnom filmu „Dozivanje anđela”, koji se bavi fenomenom rok grupe „Riblja čorba”, bivša verenica Bore Đorđevića ispričala je detalje o njihovom odnosu. 

- Ja se budim ujutru, moj brat dolazi u sobu i ja mu kažem: „E, znaš šta, ja sam se verila”. I čini mi se da je to urađeno sa onim što povezuje ključeve, to je trebalo da izigrava prsten.

Bora je sutradan otišao u vojsku i mi smo nadalje krenuli da se dopisujemo. Planirali smo venčanje, sve smo organizovali. Smišljali smo i imena za decu.

I ja samo u jednom trenutku shvatim da ja takav život neću moći da vodim. Raskinuli smo telefonom ili pismom i nikada se više nismo videli.

Kad je napisao „Dva dinara, druže” raznežio me, bio je to jak udarac za mene - zaključila je bivša verenica Bore Đorđevića.

Bivša verenica Bore Đorđevića živi povučenim životom, a godine su ostavile traga na njenom licu. Iako su nakon raskida prekinuli svaki kontakt, o rokeru nema loše mišljenje. 

Komentari. (0)

Loading