Vojin Ćetković

Načisto se slomio, Vojin Ćetković u suzama: Neki gubici se nikada ne prebole

Autor:

31.08.2024 20:02

Foto: Ata Images/Antonio Ahel

Foto: Ata Images/Antonio Ahel

Vojin Ćetković i Nebojša Glogovac imali su neraskidivo prijateljstvo



Vojin Ćetković i dan-danas ne dozvoljava da sećanje na Nebojšu Glogovca izbledi. Gostujući u emisiji „Popodne” očiju punih suza prisetio se njihovog druženja.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Vojin Ćetković i Nebojša Glogovac su počeli da se druže davne 1991. godine.

Pročitajte Holivud ga zove! Vojin Ćetković pustio je da prirodno stari, sede ne krije, a i što bi? (foto)

Ovo retko iskreno i snažno prijateljstvo započeto je na Fakultetu dramskih umetnosti, a s vremenom glumci su postali nerazdvojni.

Godine 1996. Glogovac se venčao slikarkom Minom, a venčani kum bio im je Vojin Ćetković. On je kasnije krstio i dvojicu sinova koje je Glogovac dobio u prvom braku.

Kada je 9. februara 2018. nakon teške bolesti Glogovac preminuo Vojinovo srce se zauvek slomilo. O kolegi, kumu i prijatelju Ćetković uvek govori biranim rečima. 

- Mislim da se nikada tolika praznina nije osetila kao odlaskom Nebojše. Ja sam dobio ćerke tog dana prepodne, uveče smo igrali „Hadersfild”. 

Ja sam izašao na scenu, ne znam kako sam se popeo, nisam uspeo nijednu reč da kažem. Seo sam, on je bio na sceni, pogledao me je i ovako su mu izletele suze. 

To nikada pre nisam video, to pod pravim uglom, samo kada me je pogledao - ispričao je Vojin.

@unatelevizija Neki gubici se nikada ne prebole, a zahvalnosti su večne. Vojin Ćetković govorio je o svom prijatelju i kolegi Nebojši Glogovcu u našoj emisiji POPODNE u okviru kampanje UNA TV- 21 dan zahvalnosti. #21danzahvalnosti #unatv #nebojsaglogovac #vojincetkovic ♬ original sound - UNA TELEVIZIJA

Podsećanja radi, Vojin Ćetković godinama uživa u skladnom braku sa koleginicom Slobodom Mićalović.

Porodično gnezo ovaj umetnički par svio je u srcu Beograda, a kada se zažele mira i tišine, prelepa vikendica nadomak Inđije idealno je mesto za beg od gradske vreve.

Pročitajte Vlasnici ove prelepe kuće na obali Dunava su Sloboda Mićalović i Vojin Ćetković (foto)

Seosko naselje Čortanovci nalazi se na samoj obali Dunava, a Sloboda Mićalović je otkrila da su tamošnje ulice nedavno dobile imena po najpoznatijim srpskim glumcima. 

- Naše naselje u Čortanovcima, gde mi imamo vikendicu, nije imalo nazive ulica, bilo je bez broja. Sada su odlučili da ulice dobiju imena po glumcima. 

Tako da je tu i Bata Živojinović, i s njim sam igrala, i Marinkova ulica je tu, i Milenina i Gagina, a naša se zove Nebojša Glogovac. 

Ne znam kako će izgledati kad budu stavili tablu, za sada imamo samo tu mapu i dirljiva je jako - otkrila je Sloboda suznih očiju u emisiji „Balkanskom ulicom”.

Komentari. (0)

Loading