Tara Đoković

Tara Đoković napunila 7 godina, svećice na torti su strogo zabranjene, evo zašto

Autor:

02.09.2024 18:15

Foto: Clive Brunskill / Getty Images, Shutterstock

Foto: Clive Brunskill / Getty Images, Shutterstock

Rođendan Tare Đoković je danas, ona i brat Stefan ne duvaju svećice na torti, ovo je razlog



Danas je rođendan Tare Đoković, naslednice Novaka i Jelene Đoković.

Devojčica je napunila 7 godina, a iako za sada fotografije sa proslave nisu osvanule u javnosti, pretpostavlja se da će kao i svake prethodne godine torta biti bez svećica.

Antoine Couvercelle/Profimedia

 

Jelena Đoković svojevremeno je otkrila da je odlučila da njihova deca ne duvaju svećice, što je objasnila ovako:

- Kada smo posetili manastire i crkve na Kosovu, palili smo sveće za žive i upokojene, za zdravlje i mir. Sveća je simbol nesebične žrtve, ona sagoreva sebe da bi drugima dala svetlost i sjaj.

Pročitajte Vreme je za... Novak i Jelena Đoković podelili najlepše vesti, na ovo je cela porodica s nestrpljenjem čekala

Ona je simbol života i prosvetljenja, otklanjanja strahova i mračnih misli iz našeg uma i srca. Kako smo onda usvojili tradiciju slavljenja rođenja života tako što gasimo sveću na torti dok zamišljamo želju?!

Zapitala sam se i poželela da makar u svom domu promenim taj običaj.

Valerio Pennicino/Getty Images

 

Odluka Novakove supruge mnoge je u najmanju ruku začudila, a pojavila su se oprečna mišljenja, kao i komentari da Tara i njen brat Stefan treba da slave rođendan kao i sva druga deca.

Da li će rođendan Tare Đoković ove godine biti obeležen bez svećica ostaje da se vidi.

Komentari. (2)

Loading
Ella

02.09.2024 19:14

Ima smisla! Nikada nisam razmisljala o tome, a sad me je bacilo u razmisljanje. Bas cu malo vise da procesljam tu temu i kada smo usvojili tu “tradiciju” koja je postala “normalna” kao sto i sve drugo sto nam dolazi sa “zapada “ svakodnevno vrlo rado usvajamo i ne pitajuci se da li to dobro za nas narod, nase obicaje i nasu tradiciju. Vrlo kako se odricemo nase tradicije a prihvatamo tudju. Tako kao narod gubimo svoj identitet, zaboravljamo nasu istoriju i nase obicaje. Narod bez istorije postaje narod bez identiteta. A bojim se da smo mi svedoci svega toga sto nam se svakodnevno desava.

Vesna

05.09.2024 14:53

Gašenjem svećica deca ispljuju tortu. Jelena je u pravu.