Bora Đorđević

Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu... Borini emotivni stihovi danas najviše bole

Autor:

04.09.2024 10:13

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Foto: Antonio Ahel/ATA Images

Preminuo Bora Đorđević u 72. godini



Legendarni roker, lider jednog od najpopularnijih i najdugovečnijih bendova na ovim prostorima, nije uspeo da se izbori sa teškom bolešću. Preminuo je jutros u bolnici u Ljubljani, u 72. godini.

Vest da je preminuo Bora Đorđević potresla je javnost i sve istinske ljubitelje dobrog zvuka. Nažalost, hronična opstruktivna bolest pluća, koja se karakteriše ograničenjem protoka vazduha u disajnim putevima, bila je fatalna.

Antonio Ahel/ATAImages

 

Poslednjih dana čuveni muzičar ležao je na klinici u Ljubljani. Bio je priključen na respirator, na specijalnom odeljenju, gde je mogla da ga posećuje samo supruga Dubravka.

Mnogi su se jutros prisetili i emotivnih reči koje je izgovorio na koncertu u svom rodnom Čačku, u martu 2023. godine.

Pročitajte Preminuo Bora Đorđević u 72. godini života

- Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam prošle godine dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negde napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo tu za stalno u Čačku.

- Velika je odgovornost svirati u Čačku, ja u svom gradu uvek imam tremu, pa i sada, u ovim godinama.

Profimedia

 

Iako su mu mnogi zamerali što je pod stare dane prekršio neke ranije izrečene reči i otišao da živi u Sloveniju, Bora je i na to imao odgovor. Jednostavno, tamo je imao ženu i želeo je da bude pored nje.

Pročitajte Nikada se nisu pojavili u javnosti - Evo ko su deca Bore Čorbe, Tamara i Boris vode drugačije živote

I stihovi pesme „Dve gitare” dovoljno govore: „Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu”.

Bora Đorđević preminuo je u prestonici bivše jugoslovenske republike gde je proveo poslednje godine, a ako je verovati pesmi, dalo bi se pretpostaviti da će biti sahranjen u rodnom gradu.

Komentari. (0)

Loading