Bora Đorđević

Poznato gde će biti sahranjen Bora Čorba: Poslednja želja legende rokenrola biće ispunjena

Autor:

04.09.2024 12:02

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Sahrana Bore Đorđevića biće održana u njegovom rodnom gradu



U stihovima jedne od poslednjih pesama, „Dve gitare”, poručio je: „Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu”.

Želja čuvenog muzičara biće ispunjena. Sahrana Bore Đorđevića biće održana u njegovom rodnom gradu. To je potvrdio gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Antonio Ahel/ATAImages

 

- Preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio – rekao je Todorović.

Pročitajte Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu... Borini emotivni stihovi danas najviše bole

- Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem.

- Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen.

Profimedia

 

Todorović je otkrio da će Čačak uskoro dobiti ulicu koja će nositi ime slavnog rokera, i dodao:

Pročitajte Od legendarnog rokera oprostila se i ćerka Miše Aleksića: Zagrli mi tatu, Boki...

- Tvoja poslednja želja da budeš sahranjen u rodnom gradu će biti ispunjena i, kako si sam govorio, vratićeš se na padine Jelice da ostaneš zauvek u Čačku.

Komentari. (0)

Loading