Rada Đuričin

Ljubav je trajala 54 godine: Suprug Rade Đuričin bio je ovaj ugledni gospodin, ovekovečen je na filmu

Autor:

04.09.2024 17:00

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Suprug Rade Đuričin predvodio je grupu naučnika, evo ko je on



Legendarna glumica Rada Đuričin zauvek nas je napustila danas, u 91. godini, saopštilo je njeno matično Jugoslovensko dramsko pozorište.

Rada je ostvarila veliki broj uloga u pozorištu, skoro trideset igranih filmova i igrala je u pedeset televizijskih produkcija. Iza sebe je ostavila sina Radana kojeg je dobila iz velike ljubavi sa suprugom Dragoslavom Popovićem.

Stefan Tomašević/ATA Images

 

Gubitak supruga Rada Đuričin nikada nije prebolela, a svojevremeno je za medije otkrila njihovu ljubavnu priču.

- Drugarica me odvela na žurku kod mladog inženjera koji je odlazio na jednogodišnji obilazak nuklearnih elektrana po svetu. Godinu dana kasnije srela sam ga na ulici.

Bilo je to uoči 1959. koju smo zajedno dočekali. I u martu smo se venčali! Naša ljubav trajala je 54 godine, sve do marta 2013. godine – ispričala je Rada.

Glumica je takođe tada ispričala koliku je prazninu u njenom srcu ostavila smrt supruga.

Pročitajte Pozdravio se sa Holivudom, bio cimer sa Bjelom - Ovo je sin Rade Đuričin, iznenadićete se čime se bavi

- Nedostaje mi moj glavni životni oslonac, moj suprug Dragoslav. Ali, imam sina Radana i njegovu porodicu. Imam sestru Nadu, prijatelje i, što je vrlo važno, imam još i svoj posao.

Nastavljam da živim i da dejstvujem. Najviše se ponosim svojim suprugom, najvažnijim čovekom u mom životu. Bio je izuzetna ličnost, velikog znanja i dela, i velike skromnosti – zaključila je jednom prilikom Rada.

Antonio Anhel / Ata images

 

Inače, suprug Rade Đuričin, profesor Dragoslav Popović, predvodio je grupu naučnika u Institutu za nuklearne nauke u Vinči.

Na pomenutom Institutu došlo je do nuklearne nesreće 15. oktobra 1958. godine usled curenja radioaktivnog materijala iz prvog nuklearnog reaktora u Jugoslaviji.

Po ovom događaju snimljen je film „Čuvari formule“ Dragana Bjelogrlića u kome lik Dragoslava tumači Radivoje Raša Bukvić.

Komentari. (0)

Loading